PROMO

Savez za energetiku Zagreba obilježio Dan planeta Zemlje

Savez za energetiku
PR
Autor
PR članak
26.04.2013.
u 15:28

Gospođa Pavičić Vukičević u dvorištu EKO Dječjeg vrtića Malešnica, zajedno s djecom iz istoimenog vrtića i predstavnicima DORE, zasadila je hrast lužnjak kao uspomenu na ovogodišnji Dan planeta Zemlje.

U okviru Saveza za energetiku Zagreba od početka 2013. godine djeluje i radna skupina pod nazivom Klub žena hrvatskog zelenog gospodarstva pod predsjedanjem gospođe Sanje Pančić iz Banco Popolare Croatia d.d., a riječ je o jednoj od ukupno 5 radnih skupina koje djeluju u okviru Saveza.

Na inicijativu vodstva Saveza za energetiku Zagreba odnosno radne skupine – Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva - održana je akcija 'Klub za djecu DORE' u kojoj su, abecedno, sudjelovale sljedeće tvrtke BANCO POPOLARE CROATIA d.d.CAPAROL d.o.o.ČISTA VODA d.o.o.ENERGO MEDIA SERVIS d.o.o.GEC d.o.o. PlešceICE STUDIO d.o.o. i PJER d.o.o., a sa svrhom prikupljanja sredstava za godišnje stipendiranje studenta-štićenika Humanitarne organizacije DORA u iznosu od 5.000,00 HRK.

Prilikom uručivanja čeka predsjednici Humanitarne organizacije DORA, gospođi Jadranki Granić, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba, gospodin Tomislav Marjanović, istaknuo je sljedeće: "Iako danas zajedno s predstavnicima DORE i EKO Dječjeg vrtića Malešnica obilježavamo Dan planete Zemlje, moram naglasiti kako se upravo na današnji dan obilježava Svjetski dan obnovljivih izvora energije. To je iznimno važno za energetski sektor jer energetika mora biti u izravnoj vezi sa zaštitom okoliša i obratno. Ovu prigodu koristim i u ime predsjedništva Saveza te naše radne skupine - Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva - Humanitarnoj organizaciji DORA uručiti ček u iznosu od 5.000,00 HRK, sredstva prikupljena kroz akciju 'Klub za djecu DORE', a za potrebe godišnjeg stipendiranja studenta-štićenika DORE".

Predsjednica Humanitarne organizacije DORA, gospođa Jadranka Granić i ravnateljica istoimene organizacije, gospođa Ana Pavlović, zahvalile su se nazočnima i na donaciji Saveza za energetiku Zagreba te su se obje složile kako moramo čuvati okoliš upravo radi nadolazećih naraštaja.

Nazočnima se obratila i gospođa Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, koja je tom prigodom naglasila važnost korištenja obnovljivih izvora energije, ali i zaštite okoliša u cijelosti. Gospođa Pavičić Vukičević, u drugom dijelu programa današnje manifestacije u dvorištu EKO Dječjeg vrtića Malešnica, zajedno s djecom iz istoimenog vrtića i predstavnicima DORE, zasadila je hrast lužnjak kao uspomenu na ovogodišnji Dan planeta Zemlje.

Savez za energetiku Zagreba okuplja više od 150 partnerskih i članskih institucija, tvrtki, obrta i udruga s kojima surađuje i koje su članice Saveza, a posebno je zanimljivo kako je članstvo 25 pravnih osoba u Savezu za energetiku Zagreba izravno povezano isključivo s investicijskim i razvojnim projektima u svim segmentima zelenog gospodarstva. Savez za energetiku Zagreba po formalno-pravnom ustrojstvu je udruga više razine osnovana sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o tehničkoj kulturi. Savez nije dio gradskog sustava Grada Zagreba i u najvećoj mjeri se financira iz privatnog sektora kroz članarine, provedbom projekta i obavljanjem registrirane gospodarske djelatnosti. Više informacija o Savezu za energetiku Zagreba možete dobiti na sljedećem linku.

Cilj Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva je povezati poslovne žene iz različitih sektora zelenog gospodarstva te im na taj način otvoriti dodatni kanal za profesionalni i poslovni rast temeljen na načelima zelenog i održivog razvoja. Zajedništvo je prva i najvažnija odrednica Kluba budući da povezivanjem različitih sektora zelenog gospodarstva i međusobnom razmjenom znanja, savjeta, vještina i iskustava između članica Kluba, jača i njihova prepoznatljivost te vidljivost na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Posebna odrednica ovog Kluba je pružanje pomoći ženama poduzetnicama koje tek započinju s poslovanjem koje je usko vezano uz segment razvoja zelenog gospodarstva. Više informacija o Klubu žena hrvatskog zelenog gospodarstva možete dobiti na sljedećem linku.

Humanitarna organizacija DORA osnovana je 1991. u samom početku agresije na Hrvatsku kao prva nevladina udruga za pomoć djeci i mladima stradalnicima Domovinskog rata. Danas, s vremenskim odmakom od Domovinskog rata, struktura djece i mladih koje DORA pomaže bitno se promijenila. U ovo tranzicijsko doba sve više je obitelji koje se na rubu egzistencije obraćaju organizaciji. Program stipendiranja pokrenut je 1993. godine kako bi osigurao kontinuiranu stipendiju redovnim studentima Hrvatskih sveučilišta i polaznicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a kojima je to iznimno potrebno jer žive u teškim materijalnim prilikama. Dosada je HO DORA dodijelila preko 1.800 stipendija. Više informacija o Humanitarnoj organizaciji DORA možete dobiti na sljedećem linku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?