KRIZA EUROZONE

Šefica MMF-a pozvala na brže uspostavljanje bankarske unije

christine lagarde
Reuters/PIXSELL
10.09.2013.
u 17:32

Christine Lagarde eurozonu je usporedila s prekrasnim brodom koji je izgrađen za mirna mora, ali nije još dovršen za nemirna

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde pozvala je vlade država eurozone da ubrzaju uspostavljanje bankarske unije kako bi okončali krizu eurozone, prenosi Reuters. Lagarde je na konferenciji u Parizu eurozonu usporedila s prekrasnim brodom koji je izgrađen za mirna mora, ali nije još dovršen za nemirna.

– Mnogo je učinjeno u vezi s bankarskom unijom. Danas bih poručila da taj dio broda mora biti dovršen, pri čemu je brzina ključna – rekla je Lagarde.

Naglasila je i kako vlade ne bi trebale računati samo na blagu monetarnu politiku Europske središnje banke za stabilizaciju dužničke krize eurozone te da su osnove upravljanja, čiji je dio i bankarska unija, od velike važnosti.

>> MMF: Recesija je prošla, ali ne za Hrvatsku i Sloveniju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije