jadrankamen

'Sudstvo je zapravo potpuno istrunuli stup našeg društva'

jadrankamen,tonči drpić (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
18.07.2012.
u 15:16

Od predsjednika Trgovačkog suda u Splitu Nezavisni sindikat Jadrankamena traži odgovore na niz pitanja

Tonči Drpić, čelnik Nezavisnog sindikata Jadrankamena, uputio je otvoreno pismo Ivanu Basiću, predsjedniku Trgovačkog suda u Splitu, u kojem kaže da je još duboko pod dojmom "one farse od ispitnog ročišta, održane u potpuno neregularnim uvjetima dvorane na Dračevcu".

– Ponašanje djelatnika Vaše institucije, gospodina Paške Bačića, ne da je skandalozno, to je puno više od toga, to je zapravo blamaža koja samo sve više i više doprinosi percepciji u javnosti, koja zapravo i nije percepcija, nego je surova stvarnost, da je hrvatsko sudstvo najslabiji, zapravo potpuno istrunuli stup hrvatskog društva – piše u vrlo opširnom pismu napisanom na tri stranice.

Od predsjednika Trgovačkog suda u Splitu Nezavisni sindikat Jadrankamena traži odgovore na niz pitanja od kojih izdvajamo samo tri:

1. Zašto stečajni sudac nije odbio zahtjev za stečaj (a po zakonu je morao) ako je dokumentacija koju je predao stečajni dužnik bila neuredna i nepotpuna?

2. Zašto je stečajni sudac donio rješenje o otvaranju stečaja iako se nisu ostvarili stečajni razlozi zbog kojih je jedino moguće otvoriti stečaj.

3. O kojoj je prezaduženosti (stečajni razlog) riječ ako je saldo dugovanja i potraživanja Jadrankamena na dan podnošenja zahtjeva za stečaj nula?

– Pišu po novinama da iza nas stoje nekakve velike korporacije, da radimo za nekakve bankare i slične gluposti. Jedino što mi želimo jest ostvarenje želja naših predaka koji su nam robovskim radom stvorili ovo što mi danas imamo, s nadom da mi nastavimo gdje su oni stali i ostavimo Jadrankamen budućim generacijama. A oni budućim i tako za vječnost.

I budite sigurni. Mi ćemo u toj borbi uspjeti, uzmaka nema ni za milimetar jer oni koji nas mrze, ne mrze nas, oni mrze sebe jer mi smo odraz onoga što bi oni željeli biti.

I na kraju vam dugujem ispriku za izjavu kojom sam optužio instituciju Trgovačkog suda u Splitu za korumpiranost, kaže se na kraju pisma koje potpisuje Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena.

Komentara 2

MA
Machak
19:38 18.07.2012.

Gospodo radnici - kako utuviti u vaše tvrde tikve da je "ovo što mi danas imamo", totalna glupost jer vi danas nemate ništa od Jadrankamena, vi ste najamna radna snaga a vlasnici su oni koji su u trgovačkom sudu upisani kao vlasnici. Vi ste vaše vlasništvo (onih par dionica koje ste dobili u privatizaciji) lijepo prodali i sad nemate ništa. Ništa. Nada. Niente. Nothing.

LU
Lujo123
22:17 19.07.2012.

'Sudstvo je zapravo potpuno istrunuli stup našeg društva' POTPISUJEM!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije