Porast prodaje

Taksisti i MUP podigli tržište automobila za 2011. godinu

'10.10.2011., Zagreb - ORYX Taxi parkirani na Trgu bana Josipa Jelacica. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
23.01.2012.
u 13:13

Rast je rezultat povećane prodaje poslovnim kupcima i to za 22 posto. Njima je prodano gotovo četiri tisuće više vozila, a građani su kupili manje novih automobila nego godinu prije: 4,8 posto ili tisuću automobila manje.

U Hrvatskoj je prošle godine prodano više od 41 tisuću novih automobila što je 7,7 posto više nego 2010. godine, prenosi HRT.

Rast je rezultat povećane prodaje poslovnim kupcima i to za 22 posto. Njima je prodano gotovo četiri tisuće više vozila, a građani su kupili manje novih automobila nego godinu prije: 4,8 posto ili  tisuću automobila manje.

Pretpostavlja se da je rast prodaje poslovnim korisnicima uzrokovan kupnjom voznog parka za taksi-prijevoznike, ali i obnovom voznog parka Ministarstva unutarnjih  poslova.

Više pročitajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 9

ST
sttipe
14:48 23.01.2012.

nema više fiesti za pandure..škode i to srednje klase i veći auti..šta skuplje to bolje..ka da mup radi za njemačku državu a ne za našu..

RT
Rollo Tomasi
14:49 23.01.2012.

Da, živimo u policijskoj državi. I sad ćeš najvjerojatnije biti strijeljan radi te izjave ili zatvoren na 30-ak godina. Evo, već prema tvojem stanu jure najmodernije škode na svijetu. Bježi!

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
14:20 23.01.2012.

U policijskoj državi murja mora biti opremljena najsuvremenijim sredstvima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije