HNB objavio nove vrijednosti NRS-a

Usporio pad referentne kamate

HNB
Davor Puklavec/PIXSELL
01.03.2022.
u 11:35

Objavljene su vrijednosti indeksa temeljem podataka za četvrto tromjesečje 2021. godine, a one pokazuju da se usporio dugogodišnji trend pada vrijednosti NRS-a – kažu u HNB-u

Od 24 indeksa nacionalne referentne stope (NRS) u četvrtom tromjesečju 2021. godine smanjilo ih se 16, dok ih je sedam ostalo na razini od prije tri mjeseca, a jedan se povećao za jedan bazni bod (0,01 postotni bod). Svi indeksi koji su zabilježili pad smanjili su se za samo jedan bazni bod (0,01 postotnih bodova) uz izuzetak dolarskog indeksa 12M NRS3 USD koji se smanjio za dva bazna boda (0,02 postotna boda), izvijestila je Hrvatska narodna banka o novim vrijednostima nacionalne referentne stope.

- Objavljene su vrijednosti indeksa temeljem podataka za četvrto tromjesečje 2021. godine, a one pokazuju da se usporio dugogodišnji trend pada vrijednosti NRS-a – kažu u HNB-u.

Kod dva najzastupljenija indeksa u ugovorima o potrošačkim kreditima (6-mjesečni NRS1 za eure i 6-mjesečni NRS1 za kune), kunski se indeks smanjio za jedan bazni bod, a eurski je ostao nepromijenjen, tako da se vrijednost ova dva indeksa izjednačila na razini od 0,09 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije