ZAŠTITA OKOLIŠA

Za ekološke projekte u 2015. osigurano 600 milijuna kuna

Zmajlović i Müller
Foto: MZOP
23.01.2015.
u 15:43

Projekti će se sufinancirati sa 40 do 80% bespovratnih sredstava

Za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti ove je godine osigurano 600 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Projekte su danas predstavili ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, danas su na konferenciji za medije predstavili projekte koji će se provoditi ove godine. Riječ je o projektima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti za koje je u 2015. godini predviđeno više od 600 milijuna kuna.

- Energetska učinkovitost, borba protiv klimatskih promjena, zaštita okoliša i gospodarenje otpadom su važni zato što svaki građanin može u svom vlastitom domu osjetiti korist. Može boraviti u prostoru koji je ugodniji za život, plaćati manje račune, podizati svoj standard i pritom činiti dobru stvar za gospodarstvo, za okoliš i za svoju djecu i generacije koje dolaze. Nema konkretnijeg i jasnijeg učinka od toga. Zato smo u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ove godine osigurali 600 milijuna kuna. Zato s 40 do 80% bespovratnih sredstava sufinanciramo projekte koji građanima omogućuju kvalitetnije stanovanje i manje račune, a našem gospodarstvu, obrtništvu i građevinskom sektoru posao i radna mjesta - rekao je Zmajlović, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

- Pripremili smo 36 javnih poziva i natječaja kroz koje ćemo sufinancirati projekte sa 40 do 80% bespovratnih sredstava. Sufinanciranje Fonda se odnosi na sve razine, od općina, gradova i županija, preko poslovnog sektora do građana - istaknuo je Müller.

>> Nova fasada već upola smanjila račune za struju stanara u Botincu

>> Samo ove godine pokrenuli smo projekte vrijedne 800 milijuna kuna

Komentara 2

TH
than
23:40 23.01.2015.

Kako je krenulo, u ovoj drzavi ce u uskoro jedino i ostati okolis. 600 milijuna u drzavi u kojoj nista ne radi je to bacanje para. Kakav to mi okolis zagadjujemo kada nista ne radi ? Jedno manje kinesko selo vise zagadjuje od cijele nase drzave. A to sto zeleni jaucu, pa sve je ovo jedna planeta. Mozemo mi stititi, ali doci ce preko granice...

DO
doktorica
10:56 24.01.2015.

a što to zagađuje okoliš osim automobila,drugo i nemamo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije