SEZONA 2012.

Za turističko plakatiranje 58 posto novca manje

hrvatska turistička zajednica
Tomislav Miletić/PIXSELL
29.02.2012.
u 12:10

Činjenicu da Sabor HTZ-a lani nije sazvan ni jednom, što je ovisilo o bivšem ministru Damiru Bajsu, novi ministar turizma Veljko Ostojić nazvao "osebujnim nemarom"

U ovoj će godini Glavni ured Hrvatske turističke zajednice za oglašavanje potrošiti 24 posto manje, za plakatiranje u inozemstvu čak 58 posto, a rast će jedino svota za online-aktivnosti. I to za 18 posto. U budžetu Glavnog ureda, od 248 milijuna, manje je oko 15 milijuna od lani, no sinergijom trošenja u sustavu se, kazao je ministar Veljko Ostojić na konstituirajućem Saboru HTZ-a, može napraviti puno.

– Nećemo više tolerirati neprofesionalnost i aljkavost pojedinaca u sustavu TZ-a – kaže Ostojić, koji je za činjenicu da Sabor HTZ-a lani nije sazvan nijednom (što je ovisilo o prethodniku Bajsu) rekao da je to nedopustivo i osebujni nemar.

Ministar je obećao na idućoj sjednici podastrijeti i podatke o prihodima i rashodima cijelog sustava turističkih zajednica, a uskoro će objaviti objedinjene mogućnosti i izvore za financiranje turističkih projekata u turizmu. Podržao je i prijedlog da se intervenira na plažama s nepristupačnim pristupom u more, uz suglasnost Ministarstava graditeljstva i zaštite okoliša.

U 2012. za cilj postavlja isti broj gostiju i tri do pet posto veću zaradu. U tom bi trebali pomoći i jučer izabrani članovi Turističkog vijeća. Dominiraju hotelijeri: Željko Kukurin (umaški Istraturist), Vlado Lučić (Jadranski luksuzni hoteli), Vlado Miš (rapski Imperijal), Tomislav Popović (Maistra, Rovinj), Frane Skoblar (Turisthotel Zadar), Goran Zrilić (Solaris Šibenik) te Šime Klarić iz Udruge malih hotela i Kristijan Šustar iz udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Agencijsku udrugu predstavlja Boris Žgomba, ugostiteljsku Ante Mihić, HGK Zdenka Peternel, a znanost prof. Drago Ružić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije