Metro

Zvijezda zajednice pripala je tvrtki E-glas

31.03.2009., Jankomir, Zagreb - METRO cash and carry
Foto: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
13.09.2014.
u 11:00

Na policama Metroa u Srbiji uskoro će se naći hrvatski vinari Cattunar i Plenković, najavljuje se i zastupljenost hrvatskih dobavljača

Tvrtka E-glas iz Rijeke pobjednica je natječaja Metro Zvijezda zajednice koju je pokrenuta povodom obilježavanja 50 godina postojanja Metroa. Ministar obrta i malog poduzetništva Gordan Maras predao je nagradu od 50.000 kuna profesoru Miroslavu Vrankiću s Tehničkog fakulteta, čiji su znanstvenici osmislili pomoć osobama s tjelesnim invaliditetom.

Serwantess je elektronički sustav tvrtke E-glas koji takvim osobama omogućava upravljanje uređajima kod kuće uz pomoć glasovnih naredbi, primjerice upravljati svjetlom, televizijom, telefonom... Metro slavi 50 godina postojanja, a kod nas su prisutni 13 godina u osam trgovačkih centara. Plan je daljnje širenje prodajne mreže, kao i uključivanje većeg broja hrvatskih dobavljača u njihove centre. Tako će od 1. listopada u Metro centrima u Srbiji biti prisutni hrvatski vinari Cattunar i Plenković.

>> Najbolji poslodavci su Metro Cash&Carry, DHL i Red Bull Adria

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije