Fuliranje svojom kreativnom i raznolikom ponudom uvelike doprinosi Zagrebu u obrani titule Najbolje adventske destinacije u Europi. Tako je samo u desetak dana Fuliranja, Tomićevu i Kurelčevu ulicu posjetilo oko 30.000 znatiželjnika željnih dobre zabave i vrhunskih gastroužitaka.
I dalje plešite u Kurelčevoj Disco Streetu
Svi ljubitelji dobre glazbe i sljedećih će dana od 20 sati uživati u beatovima poznatih DJ-a Alena Kosanovića, LukeDeluxa, Phata Philliea, Ivana Krnjića i Igora Grgića Toxica, Duran Durana i mnogih drugih. Osim navedenih, kojima je DJ-iranje u opisu posla, 15. prosinca tog će se prihvatiti i veliki Edo Maajka koji će ovom prigodom birati glazbu po svom ćeifu.
Ako nakon plesanja ogladnite, možete se okrijepiti slanim i slatkim gastroposlasticama u kućicama u Kurelčevoj. Tu su sočni burgeri iz Submarine Burgera, azijska jela u Gyoza Baru, kultni Rougemarin, prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar te Alpenhause, gdje se mogu kušati slatke germknedle. U kućici Berlin možete probati najpopularnije njemačko ulično jelo currywurst – kobasicu s curryjem, dok mini kobase i pršut pečen u kruhu spravljaju u Bubble baru. Svi ljubitelji gulaš suppea ne smiju zaobići kućicu Program. Jela sa Šri Lanke pripremaju se u Curry Bowl kućici, a tu su još i palačinkarnica Dora, Wine bar, AZtec bar gdje možete kušati burritose i toplu čokoladu s čilijem.
Najbolji street food u Tomićevoj
Osim nastupa raznih izvođača, na Fuliranju nastupaju i mnogobrojni poznati kuhari. Ovogodišnji novitet je Chef House gdje se, od 5. do 7. prosinca, spremaju bijeli žganci s kosanom slaninom, saft od pilećih želudaca i pašta fažol u režiji Dine Galvagna. Nešto kasnije ovog tjedna, Dini će se pridružiti Ante Pižić, Marin Medak i Andrej Barbieri. U najboljoj gastroulici u Hrvatskoj dosad se već uživalo u jelima Ivana Pažanina, Hrvoja Zirojevića i Brace Sanjina. Uz naše majstore kulinarstva, Fuliranje je obogatila kuhinja Toskanskog Mozart Marca Sassa, poznatog i kao Pastaman.
Cijeli koncept vrhunskog street fooda pridonosi podizanju standarda industrije hrane i širenju ponude hrvatskih namirnica, što je izuzetno bitno za konkuriranje drugim ponudama i adventskim sajmovima diljem Europe.
Najbolji srednjodalmatinski restorani i konobe okupili su se u Tomićevoj pod nazivom Vrata Kornata. Osoblje Bobe, Fešte, Opata i Fabre sva će gladna usta nahraniti specijalitetima među kojima je i brudet od morskog psa. Posjetitelji željni bakalara i istarskih fritaja zasigurno neće zaobići restoran Vodnjanka iz Vodnjana koji se privremeno preselio u Chef Street. Kako ne bi svi kuhari bili u kuhinjama, a glazbenici zaduženi za glazbu, pobrinut će se Baby Dooks koji će u svojoj kućici Dooksaoni pripremati netipične Hot Dogove, Kobasice i još štošta. Nakon dobrog obroka potrebno je utažiti žeđ, stoga je tu već kultna Rakijarnica.
Detaljan program Fuliranja nalazi se na službenoj stranici facebook.com/Fuliranje
>> Otvaranjem Ledenog parka i službeno započeo Advent u Zagrebu
vau kolko foliranta ko bi rekal