Varaždinska županija

Troje stanara otrovalo se ugljičnim monoksidom

hitna pomoć
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.02.2017.
u 10:27

Nesreća se dogodila u obiteljskoj kući u Ulici Rudolfa Krušeca, a opasnim plinom otrovale su se osobe u dobi od 55, 53 i 19 godina

Troje mještana Vrbanovca u Varaždinskoj županiji otrovalo se jučer oko 20  sati ugljičnim monoksidom. Zadržani su na liječenju u Općoj bolnici Varaždin. Nesreća se dogodila u obiteljskoj kući u  Ulici Rudolfa Krušeca, a opasnim plinom otrovale su se osobe u dobi od 55, 53 i 19 godina. 

Policijski službenici su u suradnji sa Inspektorom za zaštitu od požara PU varaždinske  obavili  očevid  i  utvrdili da je u kupaonici za vrijeme rada protočnog bojlera s kojeg  je  demontiran poklopac komore za izgaranje i ventilator  za odsis dimnih plinova, došlo do propuštanja plina i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida koji se proširio po ostalim prostorijama kuće. Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društava Martijanec zatvorili su dovod plina i prozračili prostorije, a djelatnici Termoplina zapečatili su brojilo.  

- Ponovno upozoravamo građane da plinska trošila i trošila na tekuća goriva moraju servisirati ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj  način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva - ističu u PU varaždinskoj.

>> Dijete se otrovalo monoksidom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije