nakon krim policije

USKOK u rovinjskoj Mirni, gradonačelnik kaže da su odavno trebali reagirati

Mirna Rovinj
Foto: Dusko Marušić/PIXSELL
20.11.2014.
u 09:40

Kakvi će biti ovi nalazi na temelju izvida USKOKA, to ne znam, ali svatko tko je imao prste u možebitnim malverzacijama dužan je za njih odgovarati, komentirao je Giovanni Sponza

Nakon krim policije u rovinjsku Mirnu ovih je dana ušao USKOK. Gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza rekao je kako su nadležne države institucije odavna trebale reagirati i istražiti druga poduzeća pa tako i Mirnu. Kakvi će biti ovi nalazi na temelju izvida USKOKA, to ne znam, ali svatko tko je imao prste u možebitnim malverzacijama dužan je za njih odgovarati, komentirao je Sponza i podsjetio na postupak predstečajne nagodbe.

- Tada sam bio stava, a i danas jesam da je država svoja potraživanja trebala pretvoriti u pretežito vlasništvo nad Mirnom. Jer je upravo Mirna državi dugovala najviše. Da je država postupila isto kao i grad Rovinj koji je svoja potraživanja pretvorio u suvlasnički dio, sudbina Mirne bila bi pozitivno riješena. Zašto to nije učinjeno, ne znam. Ono što znam jest da sam hodočastio kod predstavnika države moleći ih da nađu i odaberu strateškog partnera koji hoće nastaviti sa proizvodnjom i zadržati radna mjesta - rekao je rovinjski gradonačelnik. Drži znakovitim da su Damir Kajin i predsjednica rovinjskog SDP-a Eda Kalčić započeli s neargumentiranim prozivkama i napadima upravo u trenutku kada je Mirna postala nacionalna medijska tema.

- Time su Kajin i Eda Kalčić učinili radnicima Mirne medvjeđu uslugu. Pametnije i odgovornije bi bilo da smo se svi zajedno založili i izborili za radnike, a time za opstanak Mirne. I dok nekoga očito zanima zemljište i samo zemljište, mene zanimaju radnici i nastavak proizvodnje, zato je dobro da institucije, u ovom slučaju USKOK, rade svoj posao - zaključio je Sponza.

>>Podravka vlasnik 54 posto Mirne, Geneza se povlači

>>Podravka potpuno preuzima Mirnu

Komentara 2

DK
damir.kajin.77
11:50 20.11.2014.

Točno, kao što je Uskok ušao u Mirnu, tako bi trebao ući i u Grad Rovinj. Točno, kao što je USKOK ušao u Mirnu, tako bi trebao ući i u Grad Rovinj. Kada to učini, tada ću i ja pozdraviti ''ulazak USKOK-a''. Sponza i dalje lovi u mutnom. I dalje radi štetu Mirni, Rovinju, a ponajviše radnicima Mirne. Sponza je bio za dodjelu Mirne Genezi, za preseljenje Mirne u Sv. Petar, za prodaju stare tvornice i protiv da u vlasničku strukturu uđe najuspješnija hrvatska prehrambena industrija Podravka. Uprava i nadzorni odbor uporno najavljuju održavanje Skupštine, ali se ona ne održava od 2012. godine. Proizvodnja je na Mirninoj tvrtki-kćeri ''Mirni ribolov'' iz 1997. godine s 20 tisuća kuna kapitala. Mirna je u blokadi od 1999. godine i po dugotrajnosti blokade hrvatski je nacionalni rekorder. Upućujem Sponzu da se raspita o poslovanju Geneze. Igra Geneze i Grada Rovinja bila je opasna igra. Potraživanja iz ožujka 2014. godine od 9,7 milijuna kuna, nastojali su u rujnu korigirati na 27 milijuna kuna, plus 5 milijuna kuna planiranih konzervi. To su trebali plasirati nekim makedonskim tvrtkama, tj. sebi. Što je bila bit? Trebalo je rasti potraživanje Geneze, a dug se prema državi trebao smanjiti ispod 2/3. Zašto? Ministarstvo financija ne bi bilo presudno za izglasavanje predstečajne nagodbe gdje se Geneza trebala javiti kao strateški partner i bez kune preuzeti Mirnu. To je bio scenarij Grada Rovinja. Za koga? Kome se time pogodovalo? Zašto Grad Rovinj štiti nečije skrivene interese? Pretpostavljam da je riječ o nekretninama. Zašto je ekipa iz Grada Rovinja, točnije IDS-a, protiv Podravke, jedne od najtransparentnijih državnih tvrtki? Zašto sjedite na dvije stolice? Zašto vas nije briga za simbol Istre, kao što je Mirna? Damir Kajin – Istarski demokrati

NE
NEMIRNA
10:00 20.11.2014.

Pazite da ekipa iz Geneze ne pobjegne u drugu državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije