Toni Eterović

Vlasnik portala uhićen zbog lažnih humanitarnih akcija

Toni
Foto: Facebook
1/3
10.12.2014.
u 11:16

Policija ga tereti da je organizirao lažne humanitarne akcije, prikupljao novac i spremao ga u vlastiti džep

Toni Eterović (32) vlasnik portala udarno.com uhićen je zbog sumnje u prevare. Policija ga tereti da je organizirao lažne humanitarne akcije, prikupljao novac i spremao ga u vlastiti džep. Sumnjiče ga da je 11. rujna na svom internetskom portalu, kao  odgovorna osoba objavio tekst u kojem je lažno naveo podatke i lažnu fotografiju  o teško bolesnom djetetu kojemu je za troškove operacije potrebna novčana pomoć od 15 tisuća eura.

Naveo je kontakt-telefon i žiroračun za uplatu koji je otvoren u  banci na ime udruge čiji je i osnivač. Također je  identičan tekst s djelomično  izmijenjenim podacima, ali s istim brojem računa objavljen i na BiH internetskim portalima, te se proširio internetom preko društvenih mreža  u RH i inozemstvu.  Nadalje se sumnjiči da navedenu udrugu nije registrirao kao neprofitnu organizaciju kako bi izbjegao financijsku kontrolu nadležnih institucija RH.  Na navedeni žiroračun od rujna do kraja listopada veći broj pravnih i fizičkih osoba uplatilo je više oko 125 tisuća kuna u kunama i devizama. S računa je novac podignuo Eterović.

Također se sumnjiči da je počinio kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih  knjiga jer je  tijekom veljače 2011. osnovao udrugu  te otvorio račun u banci  na koji je na ime više lažnih humanitarnih akcija koje je organizirao kao i donacija, od ožujka 2011. do kraja listopada 2014. ostvaren promet  od ukupno 340 tisuća kuna. Kao  odgovorna osoba u udruzi  nije je registrirao kao neprofitnu organizaciju te  Ministarstvu financija nije dostavio obrazac za upis u Registar, niti je u navedenom razdoblju predavao  propisane financijske izvještaje Ministarstvu financija.  Nadalje se sumnjiči se da je tijekom travnja i svibnja 2014. na stranicama društvenih mreža i na internetskom portalu  udarno.com organizirao humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za vraćanje kredita nezaposlenog branitelja.

Od ukupno 39 tisuća kuna uplaćenih na račun njegove udruge, više od 6 tisuća zadržao je za sebe. Eterović je pritvoren. Ispitat će ga u Državnom odvjetništvu. Eterović je već 2007. godine osuđen zbog pronevjere novca udruge Mladi protiv droge čiji je predsjednik. Odradio je kaznu radom za opće dobro.

Komentara 28

TO
tomica5x
11:42 10.12.2014.

kladio bi se da ide u zatvor zbog tekstova koje je objavjlivao, još jedan montiran proces u 21. stoljeću.

RU
rudvanvart
13:16 10.12.2014.

Haha... pa ovaj portal jedini razotkriva bankarske mafijaše i kriminal među sdp-ovcima. Ne vole likovi is Hypo i RBA zadruga kad se piše o njima. Josipović, Milanović, Cvitan te Ostojić namjerno ne istražuju i zataškavaju istrage prema Hypo banci, to ne velim ja već novinar Latin. Ranko Ostojić, Josipović. Bajić, Zmajlović, Dinko Cvitan, Krešimir Milanović te Zoran Milanović bi trebali biti predmeti istraga, oni su se udružili s ciljem da si sačuvaju fotelje, zaštite svoj i kriminal ljudi s kojima su bliski i unište sve koji su im trn u oku.

SI
simekapulica
11:58 10.12.2014.

kad netko ukrade milione na pužnicama tog se ne goni? a ovog se goni kao za kikiriki?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije