NAJUSPJEŠNIJI REPER DANAŠNJICE ODLUČIO PRESTATI OBJAVLJIVATI SAMOSTALNE ALBUME

Eminem najavio kraj solo-karijere

ekr_eminem_tx.jpg
import
21.07.2005.
u 15:18

Najslavniji reper današnjice objavio je kako će prestati objavljivati samostalne albume i ići na turneje. Eminemov posljednji superuspješni album "Encore" tako bi mogao postati i njegov posljednji. Emov je menadžer Paul Rosenberg potvrdio kako je posljednji album bijelog repera "kraj jednog poglavlja u Eminemovoj karijeri". Baš poput svojeg mentora i mecene, kultnog Dr. Drea, reper se namjerava povući sa scene i posvetiti producentskom i autorskom radu za mlade nadolazeće zvijezde.

Ipak, teško je povjerovati da će se potpuno odreći svojeg zvjezdanog statusa koji uživa od kraja devedesetih. Poznato je da najveći crnoputi reper današnjice Jay-Z svaki svoj album najavljuje kao posljednji te time postiže zavidan komercijalni učinak. Možda je njegov bijeli kolega pokušao primijeniti isti marketinški trik. No, ako se tvrdnje pokažu istinitim, Eminem će posljednji put uživo nastupiti 17. rujna u Dublinu na već zakazanom zatvaranju aktualne koncertne turneje.

U tom svjetlu znakovitom bi se mogla proglasiti naslovnica posljednjeg albuma u prepoznatljivo provokativnom stilu kontroverzne zvijezde na kojoj se on dostojanstveno klanja. Poigramo li se dodatno s konotacijama zadnjeg albuma, možemo doći i do drukčijeg odgovora.

Naime, lako bi se moglo dogoditi da obožavatelji dozovu Eminema na bis, što je uostalom naslov toga CD-a. Odluka o povlačenju možda je rezultat straha od izlizavanja prokušane formule, a možda je riječ i o potrebi za dostojanstvenim odlaskom. Eminem je oduvijek pametno vodio svoju karijeru pa tako zasigurno zna da treba stati kad je najbolje. (V. P.)

Želite prijaviti greške?