Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjevačica grupe Colonia

Indira Vladić

indira vladić
01.12.2016.
u 00:00

Pjevačica i vokal grupe Colonia. Na sprovodu u Županji ju je zamijetio Boris Đurđević i predložio joj da pjeva u bandu. 1997. izdaje CD "Vatra i led".

Hrvatska pjevačica i vokal grupe Colonia, Indira Vladić, rođena je u 15. rujna 1973. u Županji. Druga je kćer oca Franje i majke Ismete. Indirina starija sestra zove se Emilija, a mlađa Sanela. S tek navršenih devet godina pošla je u glazbenu školu "Srećko Albini" u Županji, gdje je ostala punih šest godina. Kao dijete je bila vrlo živa i razigrana.

- Najviše sam se s dečkima s plastičnim pištoljima voljela igrati ratnika. Kući bih uvijek dolazila prljava i poderana i zato stalno bila u kazni. Djetinjstvo mi je bilo divno i kad danas gledam klince na ulicama kako se ne znaju igrati i kako svi bulje u I-phone i ne komuniciraju međusobno, to mi je pravi užas. Nas je nakon cijelog dana provedenog vani trebalo šibom tjerati u kuću - kaže Indira.

Ime je dobila po indijskoj premijerki Indiri Gandhi kojom je otac bio opčinjen.

-Indira u prijevodu znači živa vatra i mislim da sam to upravo ja. Ime o meni govori sve. Temperamentna sam i kada planem, najbolje je pobjeći što dalje od mene – govorila je. U dvanaestoj godini počela je svirati klarinet u gradskoj limenoj glazbi u Županji i s njima bila punih 13 godina. Nakon klarineta svirala je i harmoniku, koja joj je savršeno zvučala kad bi na njoj izvodila neku klasiku.

U osmom razredu osnovne škole osniva bend s četiri prijateljice "Zauvijek mladi". Bend se brzo raspada i slijede godine Indirinog lutanja po raznim grupama. Jedno vrijeme bila je u grupi BIS. Iz tog razdoblja prati je nadimak Rambo. Indira je i u srednjoj školi bila dežurni policajac koji je branio slabije. 

indira vladić
1/4

Godine 1993. zaposlila se u uredu za opću upravu Vinkovci kao državni službenik, a 1996. godine postala je pjevačica dance grupe "Colonia". Na jednom sprovodu u Županji Boris Đurđević prvi ju je zamijetio i pojavio se na pragu njezinog doma. Predložio joj da pjeva u bandu koji još nema ni ime, ali on je, priča Indira, bio siguran da će uspjeti.

Kada nitko nije vjerovao da bi još jedan dance bend mogao uspjeti "Colonia" 1997. izdaje CD "Vatra i led". Već prvim albumom zasjeli su na vrh s kojeg se nisu skinuli do danas.

Prvi album prodan je u 36 tisuća primjeraka, drugi u 42, a treći premašuje 60 tisuća primjeraka.

Za dance glazbu su se, kaže, opredijelili zato što su i Boris i Tomislav Jelić radili kao DJ-evi po klubovima, pa su dobro znali što ona znači ljudima željnim ritma i plesa. 

2001. godine Indira upoznaje Narcisa Mujkića, a nakon samo šest mjeseci veze oženili su se. Iako sama Indira ponavlja da su imali sretan i uzbudljiv brak, ljubav je puknula 2010. godine. I nakon razvoda ostali su bliski i dobri prijatelji. Poznata je kao veliki borac I iz svakog uspjeha i poraza pokušava izvući pouku.

- To je jednostavno život i treba uvijek bistre glave gurati dalje – govorila je Indira Vladić.

Nakon nastupa, najbolji odmor joj je u tišini hotela ili svoga doma uz laganu glazbu i čitanje novina, posebno kad je okružuju njene tri mačke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije