Evakuiran sarajevski 'Holiday Inn', Bijelo dugme nastavlja pripreme za koncert

sce-botun-txt.jpg
import
14.06.2005.
u 18:34

SARAJEVO - Sarajevska policija evakuirala je u utorak na nekoliko sati osoblje i goste hotela "Holiday Inn" nakon telefonske dojave da je u njemu podmetnuta eksplozivna naprava.

Direktor hotela Senadin Fetahagić izjavio je da je nepoznati muškarac s telefona u Švicarskoj nazvao recepciju u 11 sati i 45 minuta i rekao kako je u hotelu podmetnuta naprava koja će eksplodirati točno u podne.

"Odmah smo obavijestili policiju, koja je poduzela potrebne mjere", rekao je Fetahagić i objasnio da je, osim osoblja, evakuirano i stotinjak sudionika seminara.

Nakon višesatnog pregleda hotela, ništa nije pronađeno.

Direktor "Holiday Inna" nije želio nagađati koji bi mogli biti razlozi za prijetnje, ali je rekao da one nisu u svezi s najavljenim koncertom Bijelog dugmeta.

Članovi te legendarne skupine, koji se pripremaju za prvi zajednički koncert nakon višedesetljetne stanke, u ponedjeljak su, nakon Beograda, doputovali u Sarajevo i odsjeli su upravo u tom hotelu.

Tehičke pripreme za koncert, što će se na stadionu Koševu održati u srijedu, teku neometano, no dugo očekivani glazbeni spektakl danima je u sjeni rasprava o političkim stajalištima frontmana Bijelog dugmeta Gorana Bregovića.

U prošlotjednom intervjuu sarajevskom tjedniku "Danima" Bregović je izjavio kako nije htio svirati za glavni grad BiH tijekom rata jer bi se to protumačilo kao potpora tadašnjoj "političkoj garnituri" na čelu s Alijom Izetbegovićem.

Tu je izjavu Bregović poslije opovrgnuo, no to nije spriječilo reakcije i osude mnogobrojnih bošnjačkih braniteljskih i političkih udruga.

Nakon Zelenih beretki oglasila se i Patriotska liga te udruga Mladi muslimani.

Oni su pozvali građane Sarajeva da bojkotiraju koncert Bijelog dugmeta.

"Ne može se ni očekivati da u Sarajevu nešto prođe bez belaja", rekao je Bregović, kako ga u utorak citira "Dnevni avaz" ističući da nema nikakve osnove da ga se proglašava nacionalistom, što bošnjačke udruge pokušavaju učiniti.

"Mi smo svi (članovi Bijelog dugmeta) Sarajlije, a zna se kako je igrati na domaćem terenu. Finale se može igrati bilo gdje, ali utakmica kod kuće je najuzbudljivija", opisao je Bregović svoje osjećaje uoči koncerta na Koševu.

U prodaju je pušteno 65 tisuća ulaznica i sve su razgrabljne.

Sarajevska policija najavila je posebne sigurnosne mjere te više od 1300 policajaca i zaštitara.

Cijeli stadion i oprema bit će posebno pregledani, a najavljena je i temeljita provjera svih gledatelja te zabrana ulaska onima koji su pod utjecajem alkohola.

(Hina)

Želite prijaviti greške?