GOOGLEOVI SAVJETI

Ne budite 'glasshole': Što ne činiti Google Glassom

Google Glass
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.02.2014.
u 10:54

Google je sastavio popis stvari koje bi se smjele, odnosno ne bi smjele raditi Glassom

Google je na temelju iskustva korisnika Google Glassa sastavio popis stvari koje bi se smjele, odnosno ne bi smjele raditi tim "pametnim" naočalama.

Google između ostalog navodi da biste trebali pitati za dopuštenje prije nego što nekoga snimite kamerom ugrađenom u Glass. Kamera u ovim naočalama ni po čemu se razlikuje od one na mobitelima, objašnjavaju, pa je tako treba i koristiti.

Google također preporučuje da korisnici zaključavaju svoje pametne naočale pomoću lozinke, baš kao što to čine i s mobitelima. Ne učinite li to, krađa uređaja mogla bi vam dodatno zagorčati život.

Što se druge skupine tiče, Google korisnicima predlaže da ne čitaju knjige na Glassu, barem ne predugo, jer osoba koja satima naizgled bulji u prazno izgleda u najmanju ruku čudno. Također se preporučuje da se Glass ne koristi u opasnim sportovima kao što su skijanje na vodi ili jahanje.

I na kraju – ne budite "glasshole". Glass je još uvijek rijetka spravica pa svatko tko je nosi u javnosti može očekivati hrpu pitanja. Google predlaže korisnicima da mirno i ljubazno odgovaraju na pitanja i ne budu bezobrazni te da isključe uređaje kada se to od njih traži.

Cijeli popis možete pročitati na Googleovim stranicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije