29.11.2014. u 14:00

No, pred kamerom RTL­a Vesna Pusić nije mogla zatomiti svoj politički relativizam, kojim se hrani i pomoću kojega živi njezina politička opcija

Hrvatska je pokazala zube Beogradu po pitanju Šešelja, zvonilo je jučer od televizije do televizije, jer je premijer Milanović odbio ići u Beograd, u znak protesta protiv nebuloznih izjava četničkog vojvode, premda je već bio zapakirao kufere. Posebno se „ražestila“ ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić na RTL­u, koja se svih ovih dana Šešeljeva baljezganja poput paučine povlačila po kutovima tmurne hrvatske političke stvarnosti, ne zboreći ništa. Tek sada, kada se Šešelj ispuhao (ili su ga ispuhali), „hrabri“ hrvatski političari stali su pred televizijske kamere. No, pred kamerom RTL­a Vesna Pusić nije mogla zatomiti svoj politički relativizam, kojim se hrani i pomoću kojega živi njezina politička opcija, pa je na upit novinara, kako komentira Šešeljevo čašćenje i pohvale na vlastiti račun (rekavši kako je cijeni zbog njezina četničkog porijekla – op.), odgovorila da su Šešeljeve teze identične onima koje dolaze od hrvatskih ekstremista i s političke desnice. Povezivati hrvatstvo, bilo ono i ekstremno i desničarsko, sa Šešeljevim aktualnim ludovanjem i onim s početka rata, koje je nedvosmisleno pridonijelo krvoproliću i ubojstvima, Pusićkino je relativiziranje krivnje i izjednačavanje žrtve i zločinca, na koje nitko nema pravo. Barem ne jedna ministrica vanjskih poslova, koja je na Šešelja trebala prva reagirati, ali nije imala hrabrosti to učiniti. Već je sinoć, na RTL­u, očitala lekciju hrvatskom ekstremizmu. Kao da smo u 70­im ili 80­ im, zar ne. Hrvatskoj nisu problem hrvatski „ekstremisti“, nego nesposobni hrvatski političari. Televizijski ekrani svake večeri tome su najbolji svjedoci.

PLUS:

RTL se najviše potrudio slikom i tonom uprizoriti jedno od rijetkih pojavljivanja Ivice Todorića u javnosti i bojom njegova glasa, intonacijom i pogledom u očima dočarati dubinu krize bolje od suhe statistike pada BDP­a.

MINUS:

NovaTV uzalud je u studio dovukla ekonomista Lovrinčevića, koji je samo konstatirao da je pad BDP­a „u okviru očekivanja struke“, davši mu premalo vremena da to dodatno argumentira i još nas bolje uvjeri dam spasa nema.

>> Šešelj je govorio Gotovini i Markaču da će biti oslobođeni

Komentara 137

KO
Komacero
14:14 29.11.2014.

treba doticnoj sudit zbog veleizdaje i kradi eu novaca kojeg pere preko tesla banke

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
14:13 29.11.2014.

Još malo, još samo malo, i nebumo ju gledali. Može curik u Begej.

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
14:19 29.11.2014.

Ova baba mi ide na živce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije