Predrag Matić:

'Dostojanstvo branitelja ima cijenu – iznosi 20 milijardi kn'

Predrag Matić
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
16.03.2015.
u 16:40

- Autori prijedloga borili su se da branitelji budu povlaštena kasta u ovom društvu - rekao je Matić.

Ministar branitelja Predrag Matić održao je izvanrednu konferenciju za medije u Ministarstvo branitelja. "Tema konferencije je Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji", izvijestili su prije konferencije iz Ministarstva. Tema je bio zakon koji su predložile braniteljske udruge koje već više od 150 dana prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva.

- Kada smo dobili prijedlog novih mjera koje branitelji predviđaju, ostali smo nemalo iznenađeni. Saznali smo kolika je cijena dostojanstva o kojem slušamo proteklih pet mjeseci - rekao je ministar Matić.

"Ako je taj prijedlog iskren, onda smo saznali da dostojanstvo branitelja ima cijenu"

Matić je kazao da su napravili procjenu fiskalnog učinka tog novog zakona. - Hrvatska za ratne veterane odvaja oko 6 milijardi kuna. Po ovom prijedlogu  taj bi iznos bio 20 milijardi kuna. Po konzervativnom proračunu - rekao je Matić te pročitao neke prijedloge među kojima i da "hrvatski branitelj ne može dobiti otkaz, ne može imati mirovinu manju od prosječne plaće u RH, nezaposleni hrvatski branitelj sve dok ne dobije posao dobiva mjesečno 3 tisuće kuna".

- Ako je taj prijedlog iskren, onda smo saznali da dostojanstvo branitelja ima cijenu, ona iznosi 20 milijardi kuna. Autori prijedloga su se borili da branitelji budu povlaštena kasta u ovom društvu - rekao je Matić i dodao da ako prijedlog nije bio iskren, onda se radi o političkoj podvali Vladi. - Ovo je lista želja, a nije nikakav zakon - rekao je o prijedlogu Zakona o pravima branitelja Matić.

"Karamarko misli da su svi hrvatski branitelji članovi HDZ-a"

Na pitanje hoće li dati ostavku na mjesto ministra, Matić je kazao da svi znaju zašto su prosvjednici dolje. - Ne znam što bi promijenila moja ostavka i ostavka mojih pomoćnika - rekao je Matić na pitanje da bi se možda uz njegovu ostavku cijena spustila. - Ja se nisam borio za zemlju u kojem će izdvajanja za branitelja biti 20 milijardi kuna - kazao je Matić.

- Karamarko živi u zabludi. On misli da su svi hrvatski branitelji članovi HDZ-a. On teško može odgovoriti na ono famozno pitanje "gdje je bio '91.", jer tada nije bio branitelj. On nije sudionik ni Bljeska ni Oluje, nije hrvatski dragovoljac. Svi vrapci na grani znaju tko rukovodi HDZ-om. Milijan Brkić je stvarni gospodar HDZ-a, a priznajem mu da je bio i stvarni branitelj, za razliku od Karamarka - rekao je ministar i dodao da je Brkić stvarni organizator prosvjeda.

>>Glogoškom i Klemmu uručene prekršajne prijave zbog neprijavljivanja prosvjeda

>>Ostojić: Organizatori prosvjeda u Savskoj bit će prijavljeni

>>'Supruga mi je rekla da se tu zapravo nije znalo je li to podrška ili prosvjed'

Komentara 341

Avatar mrado88
mrado88
16:34 16.03.2015.

šta je biser opet smislio....vjerojatno opet neku glupost kao i obično...

PS
psyhotic
17:08 16.03.2015.

Fredy, ja sam branitelj. Od države nisam ni tražio ni dobio ništa. Ništa ni ne očekujem, ali bih volio da ti daš ostavku jer si nesposoban, bahat i iritantan.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
16:57 16.03.2015.

predrag matić nešto govorio?... to je zadnji čovjek na kojeg treba trošiti riječi... move to ignore list!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije