'Nagazio stranku'

Josipović je postao politički neprijatelj SDP-u

josipović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
18.02.2015.
u 18:03

– Žao mi je jer za Josipovića ima mjesta u SDP-u. Svatko bira svoj put, a ja u SDP-u ostajem – kazao je Mrsić

Predsjednik na odlasku Ivo Josipović danas je javno odbio ponudu Zorana Milanovića da se vrati u SDP. Štoviše, Josipović je jako “nagazio” stranku koja ga je kandidirala i koja mu je platila pola kampanje.

– Ja sam predlagao veliki reformski paket, a ovog trenutka vodstvo SDP-a nije sklono ozbiljnim reformama u društvu. Nema smisla da ulazim u SDP kako bih statirao politici za koju smatram da nije dobra – rekao je Josipović. Svojom izjavom iznenadio je, ali i razljutio mnoge ljude u SDP-u, pa čak i one s kojima je bio vrlo blizak i s kojima je uspješno surađivao.

– Nije fer da daje takve izjave jer smo ga mi kandidirali, dali mu ozbiljne novce i pružali mu logistiku u kampanji. Ako se posvađao s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem, to ne znači da smo svi u stranci takvi. Neslaganje s predsjednikom stranke ne znači da je morao postati naš politički neprijatelj. A postao je, jer najavom nekog trećeg puta on neminovno ulazi u naš politički prostor. Izazvao je dosta rezignacije među članovima stranke jer su mislili da je Josipović bio i ostao dio SDP-a – rekao nam je član Predsjedništva SDP-a.

Predsjednik Sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko nije razočaran, kaže, takvom odlukom “jer u politici nema razočaranja”.

– Ivo Josipović je bio predsjednički kandidat SDP-a. I jedan je mandat dobio zahvaljujući SDP-u. I, naravno, voljom građana. Ali mi smo ga kandidirali. Žao mi je što je rekao da neće doći u SDP. Za Ivu Josipovića ima mjesta u SDP-u, to je moje mišljenje. Sasvim sigurno mogao bi pridonijeti politici SDP-a. Ako je odlučio drukčije, ja mu želim sreću – rekao je Josip Leko.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji je Josipoviću bio šef prve, pobjedničke predsjedničke kampanje kaže da mu je žao, ali da “svatko sam bira svoj put”.

– Žao mi je jer za Josipovića ima mjesta u SDP-u. Svatko bira svoj put, a što se mene tiče, ja u SDP-u ostajem, u SDP-u ostvarujem svoja politička uvjerenja i ciljeve – rekao nam je Mirando Mrsić. Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan kaže da su vrata SDP-a za Josipovića širom otvorena te da je na njemu samom odluka kamo će dalje.

>> 'Nema smisla da ulazim u SDP kako bih statirao politici koja nije dobra'

Komentara 76

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
18:10 18.02.2015.

odcipelario jović josipovića, a josipović sdp....koja bagra! hihihiihihihihi

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
18:13 18.02.2015.

jeste vidjeli te komunističke frajle?....jedan drugom jamu kopa....i to je kao super....ta komunistička svijest?....a sad si zamislite što bi/su radili Hrvatima kad si drugovi tako podmeću? hahhahahhaha fini show, baš za crkavat od smijeha!....samo je jović uvalio josipoviću potvrdu izdajničkog statusa uskoro, a josipović zabio drgovima posljednji čavao u lijes!

DU
Deleted user
18:52 18.02.2015.

Nešto mi jako miriše na raspad ovi lažni socijaldemokrati, propal projekat region i vidi vraga krenulo urušavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije