SJEDNICA VLADE

Milanović o bušenju na Jadranu: Posao je odrađen 100 posto, a nakon izbora se ide dalje

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.09.2015.
u 13:05

Vrdoljak: Nakon dobivanja novog povjerenja nastavljamo s projektom

Govoreći o odluci o ukidanju dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu na današnjoj sjednici Vlade ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak je rekao da bi bilo neozbiljno očekivati da će ozbiljna vlada na zadnjoj sjednici donijela odluke o dugoročnim i održivim rješenjima.

- Mi nismo takva vlada. Nakon dobivanja novog povjerenja naših građana nastavljamo s projektom. Investitori razumiju, ja sam s njima u komunikaciji, ni oni ne žele biti dio pretkampanjskih ili kampanjskih tema, pričekat će nekoliko mjeseci i tada nastaviti s nama raditi - rekao je Vrdoljak.

- Posao je odrađen praktički 100 posto,a nakon izbora se ide dalje - komentirao je premijer Zoran Milanović, koji je prije sjednice dao i podužu izjavu za javnost.

Između ostalog na dnevnom redu bili su vaučeri za struju za socijalno ugrožene.

- Svaki korisnik dobit će uz rješenje i kupon od 200 kuna kojom se samo u poslovnicama Fine može platiti trošak električne energije - rekla je ministrica Milanka Opačić. Kupon će biti dostavljen korisnicima do 20. u mjesecu.

Na dnevnom redu bio je i Nacionalni program željezničke infrastrukture. U razdoblju od 2016. do 2020. godine raspoloživa sredstva za ulaganje u željezničku infrastrukturu iznose gotovo 17 milijardi kuna.

Premijer i ministri kroz cijelu su se sjednicu hvalili postignućima iz svog mandata. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić rekao je da je u drugom kvartalu zabilježen rast investicija po prvi put od 2008. godine.

- Ovo su brojke koje su neosporne i nepobitne. Dobre brojke - komentirao je Milanović, koji je u jednom trenutku požurio ministre rekavši im da imaju više od 40 točaka pa neka sami procijene koliko će govoriti, a s vremena na vrijeme tipkao je po mobitelu.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je niz investicija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao što su Pelješki most i terminal Zračne luke u Dubrovniku. Milanović je za potonju rekao da je "ogromna investicija, široj javnosti nepoznata, koja posao znači".

Usvojen je prijedlog odluke o davanju ovlaštenja za prihvaćanje odluke na Glavnoj skupštini o provedbi dokapitalizacije Petrokemije.

- Spašavamo kutinsku Petrokemiju - rekao je Vrdoljak, ističući smanjenje gubitka i dodajući da to daje nadu u uspješno restrukturiranje te tvrtke. Milanović je iskoristio priliku da spomene još nekoliko tvrtki koje su spašene u njegovom mandatu, poput Imunološkog zavoda.

- Pokušavam se sjetiti što nije spašeno - rekao je Milanović.

>> Milanović: Ova mjera je smiješna, mi ćemo na to odgovoriti

>> 'Dok ne otvore Horgoš, nema ulaska za vozila sa srpskim tablicama, ali ljudi mogu ući'!

Komentara 19

CR
CROLINDA
11:59 24.09.2015.

ponosni smo na svoj mandat na svoje antihrvatstvo - plan 21 = za dom namjerno nespremni i protiv doma uvijek spremni - odgojeni da nam nikakav model države koja se zove po Hrvatima nije prihvatljiv

Avatar Peterančan
Peterančan
12:03 24.09.2015.

A zakaj da pratimo sjednicu "vlade"? Jel bi možda mogli čuti kaj pametno od kokodak-ekipe?

BU
Bulaba
13:12 24.09.2015.

Zoki, orle, jesi li znao da je Mađarska prije 4 godine bila na 65% BDP-a EU, a sada je na 68%, a Hrvatska je bila 60%, a sada je na 59%? Orban je u 4 godine povukao Mađarsku u plus za 3% EU prosjeka, a ti si Hrvatsku vratio 1% unatrag. Uočavaš li razliku između nekoga tko je pametan i sposoban, i sebe? Nadalje, Hrvatska je jedina ex-komunistička zemlja u EU kojoj je pao udio BDP-a u hrvatsko prosjeku. Ti si nam sve sredio ti, orle naš pametni i humani. Nema povratka na Milanovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije