Postignut dogovor

Oluja će se slaviti i u Kninu i u Zagrebu samo 5. kolovoza

04.08.2014., Knin - Povodom svecanog obiljezavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 19. obljetnice VRO Oluja odusevljenje kao i svake godine izazvale su zastave svih ratnih postrojbi. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
08.04.2015.
u 09:30

Iz Vlade doznajemo kako je kompromis dogovoren jučer na marginama sjednice Vijeća za obranu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović dogovorili su se da će se dvadeseta obljetnica Oluje proslaviti u jednom danu – 5. kolovoza.

Ujutro će državni vrh predvođen predsjednicom države i predsjednikom Vlade doći na kninsku tvrđavu, gdje se tradicionalno podiže hrvatska trobojnica, a poslijepodne će zajedno biti i na svečanom vojnom mimohodu u Zagrebu, najvjerojatnije u Ulici grada Vukovara.

Iz Vlade doznajemo kako je kompromis dogovoren jučer na marginama sjednice Vijeća za obranu. Podsjetimo, prvotna ideja predsjednice RH bila je da se 20. obljetnica Oluje slavi dva dana – 4. kolovoza u Zagrebu vojnim mimohodom i 5. kolovoza u Kninu te da na oba događaja dođe cjelokupan državni vrh.

Premijer je pak smatrao da središnja proslava treba biti u Zagrebu te da istog dana bude i ona na kninskoj tvrđavi, na koju nije planirao ići. Predsjednica je pristala na jednodnevnu proslavu, a premijer je odlučio otići i u Knin. Takav kompromis predsjednica je najavila u intervjuu za Večernji list.

>> Milanović: Sastanak je jako dobro pripremljen

>> Grabar-Kitarović i Milanović razgovarali o modernizaciji Oružanih snaga

Komentara 43

MA
matosh_
10:01 08.04.2015.

@mast - Ima se slaviti veličanstvena pobjeda HV-a, ima se slaviti oslobođenje okupiranih djelova RH, ima se slaviti što je tom akcijom deblokiran Bihać u kojem bi u protivnom nastao pokolj ravan Srebrenici... Hrvati znaju što se tu ima slaviti.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:58 08.04.2015.

Ove godine obilježavamo 20. obljetnicu popjednosne Oluje, i trebamo ju proslaviti svi zajedno s ponosom što smo oslobodili državu od velikosrpska okupacije.

Avatar KOJOT PERA
KOJOT PERA
10:01 08.04.2015.

Netko negdje,a narod u Čavoglave na glavnu proslavu pobjede Hrvatske na četnicima i velikosrpskim okupatorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije