TRANZITNI CENTAR

Snijeg i hladnoća povećali priljev izbjeglica

izbjeglice
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
03.01.2016.
u 15:53

Do podneva je u kamp je sa tri vlaka iz Šida stiglo 2798 migranata iz Sirije, Afganistana i Iraka

Unatoč pogoršanju vremena, hladnoći i snježnim padalinama, priljev izbjeglica u prihvatno-tranzitni centar u Slavonskom Brodu danas (je bio veći nego proteklih dana.

Do 12 sati u kamp je u tri vlaka iz Šida stiglo 2798 migranata iz Sirije, Afganistana i Iraka.

U subotu su, pak, tijekom cijelog dana u Hrvatsku ušla 1863 migranta, koji su nakon registracije, opskrbe namirnicama i higijenskim potrepštinama te kraćeg zadržavanja u grijanim šatorima nastavili put prema Sloveniji i zapadnoj Europi.

Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo više od 562.000 izbjeglica. I dalje se očekuje velik pritisak izbjegličkog vala iz Srbije.

>> Kroz Hrvatsku prošlo gotovo pola milijuna migranata

Komentara 23

DU
Deleted user
18:43 03.01.2016.

Koliko ih je u Mađarsku ušlo

Avatar Olujni
Olujni
19:40 03.01.2016.

Ovaj jadni, neuhranjeni i stari izbjeglica na prozoru bas izaziva sazaljenje. Odmah na grckoj obali im pokazati put nazad preko mora, tko pruzi otpor, potopiti im plovilo odmah!

MR
Mr. Right
19:27 03.01.2016.

Pa zar Turska ne dobija novac od EU da to sprijeci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije