Poduzetnik s liste

'Stavili su moju tvrtku na stup srama jer ne isplaćujem plaću sam sebi'

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2014.
u 23:11

Bitno da me se stavi gore pa da tek onda nitko ne želi poslovati sa mnom, kaže Pasarić

Damjan Pasarić, direktor tvrtke za web razvoj Mikros Aetos nije krio nezadovoljstvo nakon što se njegova tvrtka danas našla na listi onih koje ne isplaćuju plaću svojim radnicima. Razlog tome je i činjenica što je Pasarić jedini zaposlenik koji plaću ne isplaćuje samom sebi.

 - Super, objavili su moju firmu na stupu srama, zato što ne isplaćujem plaću SAM SEBI. lol. vrhunac hrvatskog birokratskog apsurda... to što posla nema u ovoj državi, to što klijenti ako ih ima jednostavno ne plaćaju obavljene usluge i to što sam u biti SAM SEBI DUŽAN nikome drugome je nebitno. Bitno da me se stavi gore pa da tek onda nitko ne želi poslovati sa mnom. Sad još samo čekam da idem u zatvor jer SAM SEBI nisam mogao isplatiti plaću i što sam se trudio po njihovim nemogućim uvjetima otvoriti firmu i stvarati vrijednost makar je to ovdje naprosto nemoguće i suludo... Da sam nekog za....o i zaposlio pa mu ne platio ok, ne bi ništa rekao, ali da me se kažnjava zato što se trudim i pokušavam od nečega nešto napraviti u ovoj državi je prelilo čašu. Moja priča s ovom državom je gotova. Pa sad ako hoće nek me i hapse zato što pokušavam nešto napraviti umjesto da se prijavljujem na socijalno i sjedim doma, napisao je na svom Facebook profilu Damjan Pasarić.

Njegov je status na Facebooku komentirao i poduzetnik, investitor  i 'poslovni andđeo' Saša Cvetojević:

 - Evo, čovjeka koji je sam sebi gazda i sam sebi dužan plaću, pribilo na stup srama. Sve počinje od apsurdnog radnog zakonodavstva koje tjera poslodavca da bude zaposlenik sam sebi. Poduzetnik ne može i ne treba biti zaposlen. To je oksimoron najgore vrste. Ali, bitno je da se može likovati nad stupom. Prvo će trolovi koji su uhljebljeni na izmišljenim mjestima i koji su sami sebi jako važni reći da je ovo zločesti poslodavac. Pljunuti ga i reći da svome radniku nije isplatio plaću. No, ne brine uhljeba plaća radnika. Nega brine drugi dio, jer na svaku plaću uhljebu ide još toliko. Kako bi on imao prava. Kolege, ako vas ima još koji ste se pronašli ovdje, a niste dužni svojim kolegama radnicima - javite se.

>> Ove tvrtke ne isplaćuju plaće svojim radnicima

Komentara 47

Avatar ProHrvat
ProHrvat
23:59 15.07.2014.

Svaki normalan čovjek koji želi poslovati i raditi svoj posao a da nije na teret države je od strane SPRDA smatran "unutrašnjim neprijateljem" i mora ga se kazniti... Gospodin Pasarić svaka Vam čast, neće ovaj mrak još dugo....

DE
denis12345
23:32 15.07.2014.

Žalosno je što je polovica tvrtki na listi u istoj situaciji, sirotinja gdje vlasnik jedini zaposleni nema niti za svoju plaću. Sad Mrsić i slični zarađuju bodove na njima, a nisu baš ništa napravili da bi u gospodarstvu bilo bolje i da posla ima za sve. Ovo je žalosna država gdje oni koji rade imaju najmanje. I ne nije glavni problem u tvrtkama koje ne isplaćuju plaće, nema države u svijetu gdje tvrtke ne propadaju ili su u problemima, problem je u državi gdje radnici iz takvih tvrtki ne mogu pronaći posao u drugoj tvrtki. Krivci tome su političari poput Mrsića, Milanovića, Grčića, Linića i svite koji su nesposobni.

ST
stefj
06:04 16.07.2014.

Gledam tu komentare raznih državnih službenika koji se hruste kako će sad pozatvarat sve ove koji ne isplaćuju sebi plaće i kako će im zaplijeniti cijelu imovinu... Hrvatska posla, opet SDP skuplja bodove na jalu i zavisti. Nek svatko od njih otvori firmu pa proba preživjeti ovdje, s ovom vladom i birokracijom... Na kraju je isto kao pred 50 godina, ili se učlaniš u partiju, pa te partija zbrine ili odeš trbuhom za kruhom u neke normalnije države. Ovo malo entuzijasta koje ostaje ovdje i hrani kompletnu političku svitu i birokraciju su zapravo luđaci. Vrdoljak je potpuno u pravu, bilo tko mora biti lud da ovdje otvara firmu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije