Srami se izbacivanja

Obersnel zabrinut zbog Linića: Ovo je još jedan udarac SDP-u

Obersnel Linić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/2
05.06.2014.
u 13:38

Dan nakon što je Predsjedništvo SDP-a odlučilo iz stranke izbaciti bivšeg ministra financija Slavka Linića, danas će se oko 17 sati sastati i Gradski odbor SDP-a Rijeke.

Izrazivši žaljenje što je predsjedništvo SDP-a odlučilo Slavka  Linića izbaciti iz stranke, predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel kazao je da se kao dugogodišnji član SDP-a srami takve odluke.

- Mislim da je ovo samo otvaranje još jednog problema i još jedan udarac SDP-u, a ne rješavanje problema koji očito postoji - rekao je za stranku zabrinuti Obersnel te dodao kako svatko snosi posljedice svojih odluka, pa će se tako biti i s predsjedništvom SDP-a. Na pitanje o odlukama Glavnog odbora kazao je kako će moći više reći nakon što se sjednica u subotu završi. Komentirao je i najavljenu kandidaturu Zlatka Komadine za predsjednika SDP-a.

Nije se čuo s Komadinom

- Jučer sam to prvi puta čuo kao vjerojatno i svi ostali. Nisam se imao prilike čuti s njime - kazao je, a na pitanje je li Milanović na njega vršio pritisak da odobri Linićevu smjenu iz Vlade, Obersnel je rekao kako nikakvih pritisaka nije bilo. Novinare je zanimalo ima li podjela unutar riječkog SDP-a oko Linićeve smjene, navodeći primjer Željka Jovanovića. Obersnel je ponovio kako svatko ima pravo na svoje mišljenje i postupanje u skladu s njime i da će za to kad-tad snositi posljedice.

Dan nakon što je Predsjedništvo SDP-a odlučilo iz stranke izbaciti bivšeg ministra financija Slavka Linića, danas će se oko 17 sati sastati i Gradski odbor SDP-a Rijeke.

Protiv Linićeva izbacivanja na sjednici Predsjedništva su bili već spomenuti Zlatko Komadina, ministar zdravlja Rajko Ostojić, šef zagrebačkih esdepeovaca Davor Bernardić i ministar rada Mirando Mrsić. Riječki SDP-ovci će na današnjem sastanku raspravljati i o subotnjoj sjednici Glavnog odbora gdje će 103 člana tog tijela donijeti konačnu odluku o sudbini Slavka Linića u stranci.  

>>Otkrivamo što su SDP-ovci govorili na sjednici Predsjedništva

>>Linić: Milanović je pokazao svoje pravo lice, obračun, dijeljenje stranke, spletkarenje

>>O sudbini Linića bez puno rasprave. Milanović: On to zaslužuje

>>Josip Leko: SDP će živjeti i bez Slavka Linića

Komentara 15

DU
Deleted user
13:53 05.06.2014.

Što su htjeli napraviti HDZ-u napravili su sebi hvala bogu !

MS
MSKoRIsnik
14:12 05.06.2014.

Mi stavrno živimo u Banana republici! Danas, kada je 400 000 nezaposlenih a ono malo ljudi što radi ima kikiriki plaću i/ili prima mizernu penziju od koje se samo po kantama mora kopati da se mjesec preživi! 30 000 mladih i obrazovanih je već naustilo državu za koju smo u Domvinskom ratu ginuli sve to nije ptanje za VONS!? Nego je u ovoj zemlji pitanje Slavko Linić, bivši ministar financija koji nas je zadužio za 66 miljardi kuna? Još se službe bave ispitivanjem dali ga istražuju i Predsjednik se bavi time? Tajne službe bi morale biti TAJNE i NEOVISNE o dužnosnicima! Ovo je samo dokaz kako SDP ljudima baca prašinu u oči kako bi se narod zabavljao da ne misli na glad!

19
1995josip
14:34 05.06.2014.

Vojo je zabrinut da Slavko sve ne propjeva , tada ode 70 godina stara utvrda komunista i njihovih nasljednika u Rijeci , to bi bio potop SDPa !!!??!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije