02.04.2015. u 16:35

Gradonačelnici umjesto da se bune zbog gubitka statusa grada, bune se zbog oznaka

Od 1. srpnja ove godine svaki grad u Hrvatskoj imat će svoje oznake na registarskim pločicama vozila, odlučile su mudre glave Ministarstva unutarnjih poslova koje su nakon natječaja odabrale i novi izgled tih pločica. Tako će se uz dosadašnje 34 oznake gradova, na registracijama automobila, kamiona i motocikala diljem Hrvatske pojaviti još 94 nove oznake. VB, PT, VL, OH, DO... neke su od novih oznaka na registarskim pločicama, a o kojim se gradovima radi vjerojatno ne znaju ni sami njihovi stanovnici, a kamoli netko tko živi na drugom kraju zemlje. Neki kad shvate da se radi o Vrbovskom, Pleternici, Vrlici, Orahovici i Donjoj Stubici pitat će se zasigurno pa zar su to gradovi!? I tako će se preko registarskih oznaka opet doći do problema kojim se javnost godinama bavi, a političari ga se ne usude riješiti – prevelikog broja jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj s obzirom na broj stanovnika. Struka je jednoglasna da je previše i općina, i gradova, i županija, a političari pozicije i opozicije se uglavnom slažu s njima. SDP bi tako smanjio i broj općina, i gradova, i županija, a HDZ bi ostao na istom broju županija, ali također smatra da imamo previše općina i gradova.

Stoga je suludo davati svim tim gradovima posebne registarske oznake u atmosferi prijetnje (koja će se morati kad-tad i obistiniti) rezanja tog također suludog broja od 128 gradova u zemlji s nešto više od četiri milijuna stanovnika. I tako sad umjesto da se gradonačelnici nekih gradova, što je njihovo legitimno pravo, bune zato što će njihovo mjesto izgubiti status grada, oni se bune jer su nezadovoljni predloženom registarskom oznakom svoga grada!?

Oni bi druga slova. A kad dođe vrijeme da se napokon krene u smanjenje broja gradova, onda će svim tim gradonačelnicima opet usta biti puna upravo tih registracija i troškova koje će građani imati zbog ukidanja gradova i ponovnog mijenjanja svojih registarskih oznaka.

>> Odabrana tablica koju ćemo na vozila stavljati od 1. srpnja

Komentara 20

SV
svitilnik
18:03 02.04.2015.

Ovo je još jedan dokaz glavinjanja naše vlade. Dokaz neznanja i nesposobnosti nekih vladinih dužnosnika. Kad bi htjeli podvaliti nekoj vladi onda bi upravo ovo učinili. Apsurdno i bezgranično neodgovorno. Samodestruktivno. A da ne govorimo ovu glupost s crvenim i plavim kvadratima, totalno nepoštivanje hrvatskih simbola. Sa simbolima neke države i naroda se ne možete poigravati. Samo zamislimo reakciju Amerikanaca kada bi zvijezde na njihovom stijegu obojali u crveno. Isto tako kvadrati koji simboliziraju Hrvatsku mogu biti samo crveno – bijeli i nikako drugačiji

DU
Deleted user
17:53 02.04.2015.

sve će to narod platiti... zna to rajko

QI
qiqo
18:34 02.04.2015.

Ovo je malo veća glupost ....svaki zaseok sa 2 kućice ima registraciju.....hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije