vrijednost oko 165 milijuna kuna

Za gradnju mosto kopno-Čiovo stiglo osam ponuda

čiovo
Ivo Čagalj/PIXSELL
14.10.2014.
u 19:42

Hrvatske ceste imaju rok od 60 dana da ocijene pristigle ponude i odaberu najbolju, odnosno najpovoljniju

U Hrvatskim cestama jučer su otvorene ponude za gradnju novog mosta kopno – otok Čiovo. Procijenjena vrijednost projekta bila je oko 165 milijuna kuna, a u HC je stiglo osam ponuda, od kojih su neke i znatno niže i znatno više od tog iznosa. Najnižu ponudu dao je Brodosplit Holding, i to 124,3 milijuna kuna, a slijedi ponuda Integre iz Banja Luke od 126 milijuna kuna. Najskuplju ponudu dala je pak mađarska tvrtka A-hit – 226,5 milijuna kuna.

Hrvatske ceste imaju rok od 60 dana da ocijene pristigle ponude i odaberu najbolju, odnosno najpovoljniju. Novac za gradnju mosta Čiovo planira se povući i iz fondova EU.

Ukupna je duljina mosta 551,12 metara, a širina plovnog puta 30 metara. Cijeli projekt gradnje podijeljen je u tri faze. Prva uključuje gradnju samog mosta i pristupnih cesta, druga faza gradnju spojnih cesta, a treća rekonstrukciju pristupu gradilištu. Novi most Čiovo gradi se radi povećanja sigurnost prometa i mobilnosti te da bi se skratilo vrijeme putovanja i dala potpora regionalnom razvoju.

>> Konačno raspisan natječaj za gradnju mosta Čiovo - kopno

Komentara 2

Avatar mihic
mihic
23:28 14.10.2014.

Novinaru čisto obavijesti radi i Čiovo je kopno. a most se može zvati jednostavno Ciovski most.

BA
bajo2
22:31 14.10.2014.

vjerovatno ce posao dobiti kao i do sada najskuplji, i neki dobar prijatelj od....dosadno vec....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije