HDSSB

Zašto se stalo se projektom posjeta osmaša Vukovaru?

18.11.2015., Vukovar - Dan sjecanja na zrtvu Vukovara 1991.-2015.
Foto: Grgur Žučko/pixsell
22.02.2016.
u 11:15

Kaže i kako ovaj projekt za Vukovar puno znači ne samo kroz memorijalni i znanstveno-obrazovni značaj već i turistički kao važne grane gospodarstva grada i stvaranja razvojnih mogućnosti vukovarskih poduzetnika i obrtnika

Nakon što je tijekom jeseni projekt Memorijalnog centra iz Domovinskoga rata, pod nazivom „Posjet osmih razreda Vukovaru“, išao svojim tijekom projekt je početkom drugoga polugodišta zastao. Učenici osmih razreda više ne dolaze u Vukovar kroz dva dana učiti o bitci za Vukovar i Domovinskom ratu.

– Sa programom se iz nejasnih razloga stalo iako je on obavezan. Velika je to šteta jer će još jedna generacija izići iz osnovne škole bez da kroz osobni doživljaj direktno spozna težinu Domovinskog rata kao temelja hrvatske države. Bez obzira na razloge trebao se održati kontinuitet kako bi svi osmaši realizirali svoj posjet Vukovaru što se sada očito neće dogoditi jer ispiti državne mature počinju u šestom mjesecu i tada je gotovo sa nastavom.  Mnoge škole su zainteresirane za dolazak u Vukovar i slale su zahtjeve da im se posjet kroz ovaj projekt odobri ali im je isto prolongirano za neko naredno razdoblje – navodi predsjednica vukovarskog HDSSB-a Slavica Jelinić ukazujući na ovaj problem.

Kaže i kako ovaj projekt za Vukovar puno znači ne samo kroz memorijalni i znanstveno-obrazovni značaj već i turistički kao važne grane gospodarstva grada i stvaranja razvojnih mogućnosti vukovarskih poduzetnika i obrtnika. Podsjeća i na pozitivne reakcije od strane učenika i njihovih nastavnika, ali i Vukovaraca, koji smatraju da se na ovaj način potiče interes učenika za povijest vlastitog naroda, produbljuje se znanje o Domovinskom ratu i Bitki za Vukovar te njegovom značaju u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske.

– Stoga pozivamo sve nadležne i odgovorne na brzo djelovanje i nastavak provođenja programa dvodnevnog posjeta osmih razreda Vukovaru, ističu iz HDSSB-a. 

>> 'Vukovar je tempirana bomba, ali to u Zagrebu nikome ne dopire do glave'

Komentara 7

BA
balic
11:28 22.02.2016.

Dosli domoljubi na vlast i odmah projekt stao.

Avatar Bekrija
Bekrija
20:37 22.02.2016.

Domoljubi su na vlasti, a oni u Vukovaru surađuju jako dobro s SDSSom.Sramota jer to je bila jedna od rijetkih dobrih stvari id prošle vlade. Ukoliko HDZ i ovo ukine nek se sami ugase.

PO
popušimi
12:02 22.02.2016.

domoljubi će djecu slati u kumrovec, he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije