Konstituirajuća sjednica

Jedan glas: Evo tko se od saborskih zastupnika izjasnio 'protiv' Željka Reinera

Konstituirajuća sjednica Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
28.12.2015.
u 13:40

Za Reinera je glasovalo 88 zastupnika, dok su 62 bila suzdržana, a jedan protiv

Akademik Željko Reiner izabran je za novog predsjednika Sabora. Za Reinera je glasovalo 88 zastupnika, dok su 62 bila suzdržana, a jedan protiv.

Za Reinera su glasovali članovi Domoljubne koalicije, Mosta, manjinci, zastupnici stranke Milana Bandića, Josip Leko, Radimir Čačić i HDSSB-ovi Branimir Glavaš i Josip Salapić.

Suzdržani su bili zastupnici koalicije Hrvatska raste, dok je protiv bio Ivan Vilibor Sinčić.

Novi predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner najavio je kako će predložiti da se Hrvatski sabor ponovno preimenuje u Hrvatski državni sabor, pozvao je na zajedništvo te poručio kako podjele ne smiju biti kočnica daljnjem napretku hrvatskog društva. Na konstituirajućoj sjednici posebno je apostrofirao ulogu Hrvatskog sabora u povijesti, ali i sadašnjosti. Nikada se, naglasio je, ne smije zaboraviti da je Sabor ne samo čuvar vrijednosti demokracije i najviši izraz demokratske volje naroda već i ključna institucija za očuvanje identiteta hrvatskog naroda i hrvatskih nacionalnih interesa. 

– Sabor jest i mora biti lučonoša domoljublja, ljubavi prema temeljnim vrijednostima hrvatskog naroda, njegovoj povijesti, tradiciji, njegovanju obitelji, vjeri, hrvatskom jeziku, kulturi, prema svemu onome što nas čini takvima kakvi jesmo i po čemu se razlikujemo od drugih, ali istodobno mora biti i čvrsti jamac poštivanja svih prava i vrijednosti onih koji nisu Hrvati ali su hrvatski građani – naglasio je Reiner.

>> Reiner izabran za predsjednika Sabora: Predložit ću promjenu imena u Hrvatski državni sabor!

>> 'Most je izabrao ići u većinu sa kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom'

Komentara 128

U1
ursus_1212
13:49 28.12.2015.

Doći će i Frljić na red za smjenu, smeće jugoslovensko.

KA
KaNiDora
13:55 28.12.2015.

Hrvatska se vratila svojoj kući. Bio je i red. Sad ide lustracija.

MS
mare_split
13:56 28.12.2015.

Zar je prva rečenica dr. Reinera ... ustaštvo (Zokino)? Nije li rodoljublje? Hvala svima koji su s nama, Hrvatima! Prelijep Božić i NG!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije