mit ili istina

Hoće li vježbanje trbušnjaka smanjiti masne naslage oko trbuha?

Trbušnjaci
Foto: Imagine
22.03.2015.
u 10:19

U teoriji trebali biste raditi oko pet sati trbušnjaka svaki dan da biste skinuli naslage.

MIT: Vježbanje trbušnjaka smanjuje masne naslage oko struka

ISTINA

Samo klasični trbušnjaci ne mogu smanjiti masne naslage oko struka. U teoriji trebali biste raditi oko pet sati trbušnjaka svaki dan da biste skinuli naslage.

Masne naslage najbolje se tope aerobnim treningom. Dobro je raditi 30 do 45 minuta aerobnih vježbi npr. vožnje bicikla, brzog hodanja ili trčanja na traci. Da biste dobili optimalni ritam srca pri kojem se tope naslage uzima se 220 otkucaja kao referentna točka.

Od tog broja oduzmete svoje godine i dobiveni broj pomnožite sa 50, 60 ili 70, ovisi kakav intenzitet želite.

Broj otkucaja pratite sportskim satom. Ako vam je broj otkucaja viši od preporučenog broja, počet će se razgrađivati mišići. Također, masne naslage se ne mogu gubiti samo na točno ciljanom području. Masnoće se tope na svim područjima tijela. Vježbanjem trbušnjaka oblikuju se mišići kako nakon topljenja masnih naslaga koža ne bi ostala visjeti. Najpoželjnija je kombinacija aerobnih vježbi i trbušnjaka.

I naravno, važna je prehrana. Unosite hranu sa što manje glikogena.

On se skladišti u mišićima. Tijekom vježbanja prvo se troši glikogen, a kada njega ponestane, počne se trošiti masnoća. Što manje glikogena, to će se prije početi razgrađivati masnoće.

>>I zbog ove 3 stvari ćete se udebljati, iako nemaju veze s hranom

>>Pokušavate izgubiti kilograme, no ne ide vam? Možda doručkujete na krivi način

Komentara 4

Avatar Matija22
Matija22
10:32 22.03.2015.

Svatko ima pločice na trbuhu ,ali se nevide radi debljine ,bez obzira radio ih 50 na dan ili 100-200 nevide se od sala potrebno je doći na optimalnu težinu pa će se trbušnjaci vidjeti.

KA
karambita
00:08 23.03.2015.

Treba pametno jesti i uz to trenirati i prici je kraj. Hrana je najvaznija, dzaba vjezbati ako netko pije coca-colu, zdere iz mekija, bomboni, cokolade, cipsovi itd

ZE
zeko2
12:45 22.03.2015.

Ma sto si pametan cudo jedno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?