Uprava Petrokemije:

'HPB nam nije dao mogućnost rješavanja duga, bez najave su blokirali račun'

Petrokemija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
09.03.2015.
u 09:25

prava Petrokemije d.d., ističe se u priopćenju, poduzima sve mjere za brzo rješenje problema s HPB - om kako bi se spriječila daljnja eskalacija u svrhu zaštite svih dionika

Petrokemija d.d. je i službeno reagirala na blokadu računa, koju je u petak izazvala Hrvatska poštanska banka naplatom svojih potraživanja.

– Petrokemija d.d. s HPB - om ima reguliran direktan kreditni odnos, neodrživ za Petrokemiju d.d. i koji unatrag tri mjeseca Uprava Petrokemije d.d. pokušava regulirati s Upravom HPB - a na prihvatljiviji način, ali temeljem kojeg se obveze uredno izvršavaju. Za dio indirektnog duga po jamstvu za  jednog od dugoročnih  kupaca Petrokemije d.d. također se pokušavao iznaći prihvatljiv model rješenja nastalog duga i Uprava Petrokemije d.d. izašla je u susret svim zahtjevima HPB - a u cilju sporazumnog načina rješavanja istoga. U vrijeme do trenutka blokade od strane HPB - a, Petrokemija d.d. čekala je službeni odgovor banke na dostavljeni prijedlog rješenja duga. Međutim, u očekivanju prihvaćanja modela sporazuma ili protuprijedloga istoga u petak, 6. ožujka 2015., HPB je bez ikakve prethodne najave blokirao sve poslovne račune Petrokemije d.d. radi naplate svojih potraživanja po jamstvima za istog tog kupca, ne dajući Petrokemiji d.d. mogućnost rješenja nastalog duga – stoji u priopćenju kutinske tvrtke.

Uprava Petrokemije d.d., ističe se u priopćenju, poduzima sve mjere za brzo rješenje problema s HPB - om kako bi se spriječila daljnja eskalacija u svrhu zaštite svih dionika.

Trenutačno sva proizvodna postrojenja Petrokemije d.d., nakon provedenog remonta u siječnju 2015. godine, rade punim kapacitetom. Zalihe mineralnog gnojiva i trenutna proizvodnja u potpunosti je dovoljna za opskrbu hrvatskog tržišta i tržišta zemalja u okruženju za predstojeću proljetnu sjetvu i prihranu ozimih kultura te će stoga Petrokemija d.d. poduzeti sve potrebne mjere za što brže rješavanje problema s HPB-om kako bi mineralno gnojivo bez poteškoća došlo do krajnjih korisnika.

>> HPB blokirao Petrokemiju, stožer prijeti: Zaustavljamo isporuku gnojiva

Komentara 1

TM
tony_montana
11:40 09.03.2015.

LOL, koja je ovdje igra. Isti vlasnik potkopava jednu od svojih firmi... tko je tu lud?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije