Nova važna pobjeda

Perasović se naklonio sjajnom Pullenu: 'Cedevita više nije iznenađenje'

13.11.2015., Zagreb, KC Drazen Petrovic -  Turkish Airlines Euroliga, skupina B, 5. kolo, KK Cedevita - Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz. Ioannis Bourousis, Jacob Pullen. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
14.11.2015.
u 13:41

veljko mršić
U dobroj smo situaciji za prolaz u Top 16, no najsretnijim me čini to što smo vratili publiku već u studenom

Prevarili su se oni koji su tvrdili da Cedevita u Euroligi ne može napraviti tri iznenađenja zaredom. Jer, još jedan favorit položio je oružje pred hrvatskim prvakom. Dogodilo se to i sinoć u prepunom Draženovu domu, gdje je pokleknula i vrlo jaka Laboral Kutxa (76:67), ponajbolja španjolska momčad ovog trenutka.

Nevjerojatni Žganec

- Cedevita više nije iznenađenje, Cedevita je realnost. Puni su samopuzdanja i dosta svakog mogu dobiti. Moj kolega Mršić očito radi jako dobra posao - komplimentirao je kolegi trener gostiju Velimir Perasović i dodao:

- Mi smo se dosad dosta oslanjali na naše braniče, a oni nisu bili na visini, za razliku od Cedevitina razigravača Pullena s kojim je naša obrana imala izuzetnih problema. On je prelomio utakmicu s nekoliko teških koševa i odveo domaćine u mirniju završnicu. No, i njemu je lakše igrati kada njegova momčad ima toliko skokova, a imali su ih 19 više od nas. Osim toga, mi smo jako loše šutirali, više smo ispalili trica (33) nego dvica (29). 
Jacob Pullen sinoć je još jednom oduševio Cedevitine navijače. Premda je imao samo jednu asistenciju, ubacio je čak 26 koševa.

- Ja jesam pogodio par važnih šuteva, no jako dobro su odigrali i skakali White i Bilan, Gordić je dobro proigravao (7 asistencija), a Karlo Žganec igrao je nevjerojatno. On radi sve te male stvari, što mnogi u dvorani niti ne primjete, a ne vidi se ni u njegovoj statistici, no to puno pomaže da dobijete ovakvu utakmicu - kaže Pullen.

U završnici susreta Karlo je odigrao iznimno dobru obranu, a imao je i jedan vrlo važan skok u napadu, kao i asistenciju. Jako velik doprinos dali su Bilan (17 koševa, 10 skokova) i Jamesa Whitea kome Cedevitini navijači "Fakini" tepaju "Beli" (15 koševa, 9 skokova i 3 asistancije). "Fakinima" i ostalim navijačima zacijelo će se svidjeti i Henry Walker samo kada se malo bolje prilagodi na europsku košarku.

- Walkeru je ovo bila prva utakmica u životu u nekom europskom klubu, pa od njega više nisam niti očekivao, no pokazao je nekim potezima da ima moć i da je atraktivan igrač - ocijenio je Cedevitin trener Veljko Mršić koji je u svojoj trenerskoj karijeri konačno zajahao sretni val:

Dali sve što imaju

- Da nam je netko ponudio da ćemo nakon pet utakmica imati tri pobjede prihvatili bismo to s oduševljenjem. Da se ne lažemo, sada smo u dobroj situaciji za prolaz u Top 16. Mene najsretnijim čini da smo vratili publiku u dvoranu već u studenom.

Tako je zborio i Marko Arapović kojeg je sinoć ponijela atmosfera pa je vrlo brzo napravio pet prekršaja:

- Dali smo sve što imamo, nismo smjeli razočarati ovoliko ljudi, konačno ispunjenu dvoranu.

Zagrepčani su sinoć svojom energijom preplavili suparnika koji je sve dosad lomio upravo svojom energijom i intezitetom igre.

>>Mršić pobijedio i Perasovića: Cedevita slavila protiv Laborala!

Komentara 1

DU
Deleted user
18:55 14.11.2015.

Koji Zagrebčani?Mislite li na zaposlenike Tadescija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije