Anat Cohen Quartetinho otvara 6. Backstage Live Pula Festival – 28. 10. u INK!

Anat Cohen Quartetinho
Foto: Shervin Lainez
1/2
02.10.2024.
u 16:37

26. 10. nastupa na 15. Zagreb Jazz Festivalu!

Anat Cohen Quartetinho otvara 6. Backstage Live Pula Festival – 28. 10. u INK Pula, a 26. 10. nastupa u Histrionskom domu u sklopu 15. Zagreb Jazz Festivala!

Koncerti počinju u 20 sati.

Anat Cohen, karizmatična klarnetistica, saksofonistica, flautistica i skladateljica nominirana za Grammy, nastupit će s kvartetom kojeg je okupila pod nazivom Anat Cohen Quartetinho: Anat Cohen – klarinet i bas klarinet, Vitor Goncalves – klavir, harmonika, klavijature, Tal Mashiach – kontrabas, gitara James Shipp – vibrafon, udaraljke.

Quartetinho je i naziv hvaljenog albuma iz 2022.

Anat Cohen Quartetinho - Baroquen Spirit

Već godinama kritičari i čitatelji uglednih stručnih časopisa i članovi jazz udruga proglašavaju ju najboljom u kategoriji jazz klarinetista. U sklopu 6. Backstage Live Pula Festivala, nastupit će i jedan od najboljih jazz pijanista, nagrađivani pijanist i skladatelj Emmet Cohen s trijom. Nova zvijezda jazza, dinamičan i karizmatičan glazbenik s trijom nastupa 20. 12. u 20 sati u INK Pula, ali i 18. 12. u zagrebačkom Kinu SC, u sklopu 15. Zagreb Jazz Festivala. Na pozornici će mu se pridružiti Philip Norris te Kyle Poole. Nakon niza prvih mjesta za jazz pijanista u usponu karijere, Emmet Cohen je dio elitnog društva svjetskih jazz majstora. Svaka njegova izvedba je drukčijeg karaktera: stride, blues, bebop, latino, klasika...

 

Američka jazz pjevačica Nicole Zuraitis zatvara 6. Backstage Live Pula Festival 28. travnja 2025. godine u INK Pula. Sa svojim šestim albumom „How Love Begins“, osvojila je GRAMMY za najbolji jazz vokalni album 2024. Redovito surađuje s renomiranim glazbenicima i predaje na više glazbenih institucija.

 

INK i Backstage Live Pula Festival uručili donaciju Dječjem domu Ruža Petrović i najavili 6. izdanje jazz ciklusa u Puli

Prilikom najave 6. Backstage Live Pula Festivala, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić i organizator Backstage Live Festivala, Dražen Kokanović, uručili su ravnateljici Dječjeg doma Ruža Petrović, Davorki Belošević, donaciju u iznosu od 2.681,00 EUR za police životnog osiguranja djece smještene u Domu.

“Do sada je više od 6.000 posjetitelja prisustvovalo jazz koncertima u sklopu programa Backstage Live Pula Festivala u INK-u. Povodom jubilarnog petog izdanja, na prijedlog pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport, Ivane Sokolov, odlučili smo dio prihoda od ulaznica donirati Dječjem domu Ruža Petrović. Naša plemenita misija nastavit će se i u šestom ciklusu koji nas očekuje ove kazališne sezone.” izjavila je ravnateljica INK-a, Gordana Jeromela Kaić.

INK i Backstage Live Pula Festival sredstva su prikupili suorganizacijom petog ciklusa jazz koncerata u Puli s programima Donny McCaslin Quartet, Fred Hersch i Francesca Tandoi Trio, a donirani novac čini 50% prihoda prodanih ulaznica po odbitku troškova ticketinga, ZAMP-a i PDV-a.

“Ova inicijativa predstavlja značajan doprinos za našu ustanovu, a donacija će biti iskorištena za dio police životnog osiguranja, budući da sklapamo police u vrijednosti od 10.000 eura za naše korisnike. Taj iznos se mladim osobama isplaćuje u mjesečnim ratama tijekom dvije godine nakon izlaska iz Centra, kako bismo im olakšali prve korake u samostalnom životu.” izjavila je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici ‘Ruža Petrović’, Davorka Belošević.

Foto: Valter Zanko

Organizator Backstage Live Pula Festivala, Dražen Kokanović je istaknuo kako Festival u suradnji s INK, nastavlja svoju humanitarnu misiju - 5 eura od svake prodane ulaznice bit će donirano Dječjem domu Ruža Petrović.

6. Backstage Live Pula održava se uz potporu Grada Pule.

15. Zagreb Jazz Festival se održava uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Ulaznice za koncerte 6BLP-a osigurajte na www.ink.hr. Kupnjom svake ulaznice 5 eura donira se Dječjem domu Ruža Petrović.

Ulaznice za koncerte u Zagrebu preko sustava entrio.hr.

Koncerti počinju u 20 sati.

Popis preostalih koncerata na 15. Zagreb Jazz Festivalu

11. 10. Cyrille Aimée Quartet

26. 10. Anat Cohen Quartetinho

30. 10. Gregory Porter – rasprodano!

11. 11. Chief Adjuaha [nekad poznat kao Christian

Scott] – odgođen za 2025.

23. 11. Keyon Harrold Quintet

18. 12. Emmet Cohen Trio


Više o Zagreb jazz Festivalu/Backstage Live Pula Festivalu:

https://zgjazzfestival.com/

Vidimo se!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije