PROMO

Hvar Film Festival predstavio ovogodišnji filmski program i dva koncerta, besplatne ulaznice dostupne su od 27. kolovoza

27.08.2024.
u 12:10

Prvo izdanje Hvar Film Festivala donosi 20 filmskih ostvarenja, kratkih filmova nastalih u protekloj godini - filmova sa zapaženim međunarodnim prikazivanjima u sklopu nekih od najvećih filmskih festivala. HFF program podijeljen je u dvije programske kategorije - HFF Međunarodni film i HFF Regionalni film. Programski tim Festivala za prvo izdanje HFF-a pogledao je više od 300 kratkih filmova te selektirao najbolje za prikazivanje u sklopu Veneranda Open Air kina u Hvaru, od 10. do 14. rujna.

U kategoriji HFF Međunarodni film prikazat će se:

- Balkan, Baby, red. Boris Gavrilović (Njemačka), 

- O Pomar, red. Ana Manana i Joana Lourenço (Portugal), 

- An Orange from Jaffa, red. Mohammed Almughanni (Palestina), 

- Sea Salt, red. Leila Basma (Češka Republika), 

- Dreaming of Venice, red. Elisabetta Giannini (Italija), 

- A short trip, red. Erenik Beqiri (Francuska), 

- Minus One, red. Ömer Ferhat Özmen (Turska), 

- Know Your Stones, red. Katarina Jazbec (Njemačka, Nizozemska) i 

- The Meatseller, red. Margherita Giusti (Italija).

Kategorija HFF Regionalni film donosi:

- Šta će selo reć, red. Karlo Gagulić (Hrvatska), 

- I u bolesti i u zdravlju, red. Devina Vassileva (Bugarska), 

- Pojedi me, red. Mima Miljković (Srbija),

- Radije bih bila kamen, red. Ana Hušman (Hrvatska), 

- Neka cvjeta rosno cvijeće, red. Ivan Bakrač (Crna Gora, Srbija), 

- Nisam je stigao voljeti, red. Anna Fernandez de Paco (Bosna i Hercegovina, Španjolska), 

- Sevap / Mitzvah, red. Sabina Vajrača (Bosna i Hercegovina, SAD), 

- Reznica, red. Davor Marinković (Srbija),

- Pobjeda, red. Zulfikar Filandra (Bosna i Hercegovina), 

- Workers' Wings, red. Ilir Hasanaj (Albanija) i 

- Čovjek koji nije mogao šutjeti, red. Nebojša Slijepčević (Hrvatska) koji će ujedno i otvoriti ovogodišnji Festival.

Svi filmovi prikazat će se u četiri ture. Prva tura Regionalnog filma na rasporedu je u Arsenalu 10. rujna, dok preostale tri ture - dvije programske Međunarodnog filma i jedna Regionalnog filma - moći će se pogledati u sklopu Veneranda Open Aira. Projekcije su na rasporedu svaku večer od 11. do 13. rujna od 21 sat

Festival se otvara 10. rujna u hvarskom Arsenalu, nakon čega će na Pjaci biti koncert filmske glazbe u izvedbi Josipa Palamete i benda sa specijalnim gostom Dinom Petrićem.

Za vrijeme trajanja Festivala u Arsenalu će biti postavljena i izložba fotografija Jadrana Lazića.

Posljednju večer Festivala, nakon dodjela nagrada i prikazivanja pobjedničkog filma, na rasporedu je i koncert grupe „Glavni“ u sklopu Venerande.

Uz program namijenjen publici, Hvar Film Festival, u sklopu Sunny Shorts Film Marketa (SSFM) organizira i trodnevne radionice namijenjene filmskim profesionalcima - mladim glumcima i producentima koji će na rasporedu imati radionice glume i produkcije kratkog filma, a fokus će biti na zelenim politikama u filmskoj industriji. U sklopu SSFM-a radionice će održati redatelji Pjer Žalica i Ivan Sikavica, redateljica Hanna Slak, producenti Morana Ikić Komljenović i Alem Babić, redateljica Ines Tanović, direktorica MEDIA Deska Hrvatska Martina Petrović, producenti Nicolò Gentili i Matteo Pianezzi, casting agentica Anila Gajević te poznati hrvatski fotograf Jadran Lazić.

Ulaznice za sve projekcije i događanja su besplatne, no potrebno ih je preuzeti na web stranici HFF-a www.ulaznice.hvarfilmfestival.hr (od 27. kolovoza). Ulaznice će se moći preuzeti i u Uredu Turističke zajednice Grada Hvara od 7. rujna, radnim danom od 8:30 do 20 sati (vikendom dvokratno).

Ulaznice je moguće preuzeti i za svečano otvaranje Festivala u Arsenalu 10. rujna, no broj mjesta je ograničen i dostupne su ekskluzivno online.

Sve informacije o Festivalu i festivalski vodič dostupni su na www.hvarfilmfestival.com 

Podsjećamo, Hvar Film Festival je festival kratkog profesionalnog filma te festival posvećen industriji, razvoju kratkog hrvatskog i europskog filma i kao takav u sklopu svog izdanja predstavit će i pet projekata u razvoju.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije