Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINO

Kazališna predstava i komplet knjiga u čast Hervéu Guibertu

Hervé Guibert
Hervé Guibert
18.03.2012.
u 14:15

Objavljena peta knjiga kultnog francuskog autora koji se bavio problemima identiteta, socijalnom stigmom i samoćom

Zagrebački nakladnik odabrao je Guibertova djela koja se bave pitanjem identiteta, stigme, bolešću i (homo)seksualnošću

Udruga Domino predstavila je posljednju od ukupno pet knjiga Hervéa Guiberta, kultnog francuskog spisatelja i fotografa koji je 1991. preminuo od side.

Iako je Guibert za života objavio nekoliko desetaka knjiga, Domino se tematski fokusirao na Guibertovu prozu koja se bavi bolešću, pitanjem identiteta, usameljenosti, čežnje i (homo)seksualnosti. Serijal su zato počeli objavljivanjem knjige \"Citomegalovirus\", koji se bavi socijalnom stigmom i osjećajem osobne nemoći pred zloćudnim virusom.

Uslijedili su autobiografski roman \"Moji roditelji\", zatim \"Samilosni protokol\" o samoći bolesnika pa gorki ljubavni roman \"Lud za Vincentom\" i na kraju \"Mauzolej ljubavnika\" o novinaru sa spisateljskim aspiracijama koji nikad ne realizira svoj zamišljeni roman, ali ga nikad ni ne prestaje pisati.

Kao kruna ovog izdavačkog pothvata najavljena je i kazališna predstava \"Psi\" Hervéa Guiberta u produkciji Domina, koju će režirati afirmirani beogradski redatelj Bojan Đorđev.

U predstavi kojoj će tema biti opsesija tjelesnošću igrat će mladi Stipe Kostanić, a predstavit će se na ovogodišnjem Queer Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije