PROMO

'Mag iz Kremlja' vodi vas u srce ruske politike, otkriva detalje za koje možda niste spremni

Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
29.06.2023.
u 17:06

Knjiga je objavljena točno u trenutku kada je mogla doseći svoju najveću popularnost, a pisac je u nešto više od 200 stranica dao svoj pečat aktualnoj situaciji u svijetu

Aktualan i željno očekivani literarni prvijenac Giuliana da Empolija, knjiga "Mag iz Kremlja", novi je hit iz naklade Znanja. Radi se o romanu autora koji je prošle godine osvojio nagradu Francuske akademije za roman godine, a prati aktualne teme iz svjetskog političkog života. Knjiga je inspirirana stvarnim događajima i osobama te čitatelje vodi u najuži krug ruskog predsjednika.

Vadim Baranov protagonist je romana, a radi se o fiktivnom liku temeljenom na Vladislavu Surkovu, jednom od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina. Upravo Baranova zvali su "Mag iz Kremlja". Bio je prvo kazališni redatelj pa producent reality showova, ne bi li na kraju postao Careva siva eminencija. Kroz brojne priče od početka njegova upliva u politički život Rusije, ova knjiga čitatelja uvlači sve dublje u okolnosti i spletke koje se događaju iza kulisa. Jedne večeri Baranov odluči svoju životnu priču ispričati pripovjedaču knjige te otkriti kako je uopće došao do tu gdje je došao.

Putina opisuje od njegovih političkih početaka te se poigrava s fiktivnim i stvarnim likovima na način na koji ne možete skroz razaznati gdje je granica istine i fikcije. Priče su toliko vješto ispričane da se čitatelju čini kao da s pripovjedačem sjedi na kauču dok intervjuira Baranova. Osim ruskih moćnika, objašnjava i povijest svoje obitelji, svoje ljubavne odnose te kako je sve to skupa utjecalo na njegov život do danas.

U ovom trenutku zaista ne čudi što je "Mag iz Kremlja" toliko osvojio književni svijet. S obzirom na situaciju u Rusiji i Ukrajini, svaki detalj "Careva" identiteta pravi je mamac za publiku diljem svijeta. Knjiga je objavljena točno u trenutku kada je mogla doseći svoju najveću popularnost, a pisac je u nešto više od 200 stranica dao svoj pečat aktualnoj situaciji u svijetu. Sve preporuke za ovo štivo, sjajno će vam doći za debelu hladovinu ovoga ljeta na našoj obali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?