Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Moderni oblici patnje” u Maloj Gavelli

Majka, bivša TV zvijezda, i njen izgubljeni sin prepušteni plutanju

gavella
06.11.2023.
u 15:31

Dramski tekst Dine Vukelić režirao je Dario Harjaček, a u njemu glume Jelena Miholjević, Marko Petrić i Anja Đurinović

Otkako je publika ušla u Gavellu, tj. u Malu Gavellu, novu kazališnu dvoranu, premijere se redaju na tjednoj bazi. Tako je publika vidjela predstavu “Moderni oblici patnje”, u koprodukciji s Ludens teatrom. Riječ je o dramskom tekstu Dine Vukelić u režiji Darija Harjačeka.

Glavni junaci su majka i sin, ona je bivša slavna TV voditeljica koja je ostala bez posla te sada dok pije mašta o novoj šansi i slavi. On je nezaposleni tridesetogodišnjak, sociolog, potpuno isključen iz društva, koji koronu koristi kao pokriće za svoje odustajanje. Tu je i treći lik, mlada voditeljica s TV ekrana, o kojoj sin ima mokre snove, dok je njegova majka prezire jer u njoj vidi tužnu stvarnost i činjenicu da za nju povratka na ekrane nema.

Dina Vukelić ispisala je priču o, recimo to tako, plutanju. Ljudima koji su se prepustili samom postojanju, puštaju da ih voda nosi. Na žalost, to je sindrom modernog doba. Autorica njihovu priču i izgubljenost piše uvjerljivo, interakcija dva glavna lika pogođena je i fino ugođena, iako se na trenutke čini da je sin tek u pubertetu te otkriva istinu o momcima vezanim uz mamice. Lik s ekrana uvodi priču u onaj snoviti i najizgubljeniji dio muškog lika te je potvrda svega lošeg što je majka učinila (i čini) sinu po onoj staroj da je put u pakao popločen dobrim namjerama.

Redatelj Harjaček ovu je priču još 2021. postavio kao radiodramu, a sada je odlične glumce za nju našao u Jeleni Miholjević, Marku Petriću i Anji Đurinović. Jelena Miholjević u ulozi mame bježi od karikaturalnosti i svakom riječju i gestom gradi lik žene koja je optimistična, ali joj je život izbio sve karte iz ruku. I to je uloga koju treba pamtiti iz ove predstave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije