Nagrada EFA

Nebojša Slijepčević nominiran za "europski Oscar"

JACOVIDES-BORDE-MOREAU/BESTIMAGE/BESTIMAGE
17.10.2024.
u 11:48

U užoj selekciji za prestižnu nagradu EFA našli su se i hrvatski filmovi Sare Jurinčić te Ane Hušman

Film Nebojše Slijepčevića u produkciji Antitalenta "Čovjek koji nije mogao šutjeti" nakon canneske Zlatne palme i niza drugih priznanja nominiran je za nagradu Europske filmske akademije, odnosno "europskog Oscara" u kategoriji kratkometražnog filma.

– Čestitam glumcima i cijeloj ekipi na ovom lijepom uspjehu. Nikad nisam bio na dodjeli nagrada EFA, i jako se veselim odlasku na svečanu ceremoniju u Luzern. Ova godina je posebna i po tome što su se još dva hrvatska kratka filma našla u užem izboru za Europsku nagradu, filmovi Sare Jurinčić i Ane Hušman, i bilo bi mi najdraže da smo svi troje osvojili nominaciju – rekao je tim povodom redatelj i scenarist filma.

Kao što je istaknuo Slijepčević, u užoj selekciji za nominaciju za Europsku filmsku nagradu našla su se i dva domaća eksperimentalno-dokumentarna filma – "Valerija" Sare Jurinčić u produkciji Restarta te "Radije bih bila kamen" autorice i producentice Ane Hušman.

Podsjetimo, "Čovjek koji nije mogao šutjeti" ujedno je i kvalificiran i za nominaciju za nagradu Oscar Američke akademije umjetnosti i znanosti, zahvaljujući Zlatnoj palmi u Cannesu, ali i Grand Prixu koji je osvojio je Međunarodnom filmskom festivalu u Melbourneu. Osim toga, film je i na listi odabranih filmova koji su u utrci za nominaciju za Nagradu ​César koju dodjeljuje francuska Akademija filmske umjetnosti i tehnike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije