Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Ponedjeljak na ZFF-u: priča o tri nova Isusa i Robert Knjaz

Medalja casti
ZFF
18.10.2010.
u 07:25

U današnjem rasporedu najzanimljivija je rumunjska drama "Medalja časti", debitanta Calina Petera Netzera.

Projekcijom švedskog filma "Razumno rješenje" počeo je osmi Zagreb film festival, koji će u tjedan dana na pet lokacija prikazati selekciju jakih recentnih dokumentarnih i igranih naslova te nekoliko retrospektiva u popratnim programima.

U današnjem dugometražnom rasporedu najzanimljivija je rumunjska drama "Medalja časti", debitanta Calina Petera Netzera, višestruki laureat festivala u Torinu, Miamiju i Thessalonikiju. Mnogo je slabiji, ali i vedriji, novozelandski "Boy" Taike Waititija.

U selekciji "Velikih 5" prikazuje se pobjednik prošlogodišnjih Karlovyh Vary "Viski s votkom", a u programu njemačkih debitanata "Ubit ću te, Wolf", studentski rad Wolfganga Petersena iz 1971. godine. U kinu Tuškanac na programu su dva jaka dokumentarca – ratni "Restrepo", nagrađen na Sundanceu te film "Ja sam Isus", koji u Sibiru, Velikoj Britaniji i Brazilu prati tri muškarca koje njihovi sljedbenici smatraju novom inkarnacijom Krista.

Kasna večer rezervirana je za "Kockice", u kojima se danas predstavlja petero mladih autora. Tu najveću pozornost plijeni novi student filmske režije, HTV-ovac Robert Knjaz s filmom "Dečko iz susjedstva", prema scenariju Tarika Kulenovića.

"Kockice" su jedan od rijetkih programa koji je na dobitku nakon selidbe festivala iz SC-a, jer sad umjesto dvorane &TD-a na raspolaganju imaju znatno veće kino Tuškanac. 

dvorane &TD-a na raspolaganju imaju znanto veće kino Tuškanac. Najveća gužva

Najveća gužva očekuje se na večernjim projekcijama u kinu Europa, dvostruko manjeg kapaciteta od dvorane SC-a, koju je ZFF s lakoćom punio.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije