Simfoničari HRT-a

Prvi put u Zagrebu Wagnerov oratorij Apostolska večera

'24.01.2013., Zagreb - Koncert Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestra HRT-a u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Vladimir Kranjcevic, dirigent.  Photo: Borna FIlic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
30.10.2013.
u 09:27

Uoči koncerta, u srijedu, 30. listopada, od 18 sati, maestro Kranjčević će biti i gost Večernjeg intervjua Branimira Pofuka u knjižarsko-galerijskom centru VBZ-a Fadil Hadžić u Ilici 13

Glazbena proizvodnja HRT-a ove sezone nudi i ciklus Kanconijer koji spaja Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra sa Sfumatom Zbora HRT-a. Koncert 31. listopada u Lisinskom počinje Simfonijom Milka Kelemena, a Bruno Vlahek je solist u Baladi za klavir i orkestar Natka Devčića. No, za drugi dio večeri maestro Vladimir Kranjčević odabrao je najveću rijetkost: Wagnerovu biblijsku scenu Apostolska večera za veliki muški zbor i orkestar. Bit će to prva izvedba djela u Zagrebu i Hrvatskoj.

Uoči koncerta, u srijedu, 30. listopada, od 18 sati, maestro Kranjčević će biti i gost Večernjeg intervjua Branimira Pofuka u knjižarsko-galerijskom centru VBZ-a Fadil Hadžić u Ilici 13. Osim o Wagneru i Verdiju, maestro će govoriti i o drugim temama iz svog umjetničkog iskustva i života posvećenog glazbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije