Sa(n)jam knjige

Pulski Sajam knjige i autora počinje već u rujnu u Castropoli

viktor žmegač
patrik macek/pixell
15.09.2010.
u 14:23

Pulski Sa(n)jam knjige i autora ove godine počinje već pretprogramom u knjižari Castropola 20. rujna. Glavni sajam počinje u prosincu, tema mu je Knjiga i film. Ukida se Kiklop za biblioteku godine.

Popularni pulski Sa(n)jam knjige i autora počinje već 20. rujna u knjižari Castropola iz koje je i krenuo u svijet s Danima Algoritma. “Pravi” sajam ipak počinje tradicionalno u prosincu. U spomen na Andriju Šipetića sajam, koji će se baviti odnosom knjige i filma, dobiva program Postscriptum koji će voditi Boris Dežulović. Dodjela je Kiklopa 11. prosinca, a u Pulu dolazi dvostruki dobitnik Kiklopa Viktor Žmegač. Ukinut je Kiklop za biblioteku ili nakladnički niz godine s obrazloženjem kako je tu riječ o složenoj kategoriji koja nema preciznu izdavačku terminologiju.

Prijave za Kiklopa nakladnici mogu slati od 20. rujna do 5. listopada. Objava nominacija bit će 11. studenog, na Martinje. Sve knjige koje su nominirane za tu književnu nagradu bit će uvrštene u Zbirku knjižne građe Kiklop koja će biti smještena u Sveučilišnoj knjižnici u Puli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije