Kraj rock dua

Raspali se White Stripesi: Naša glazba sad pripada fanovima!

White Stripes
Arhiva VL
03.02.2011.
u 14:02

S podjednakom pozornošću njihovu su karijeru pratili tračerski magazini i ozbiljni glazbeni časopisi

Raspali su se White Stripesi, duo koji je u svijetu rock-glazbe snažno obilježio posljednje desetljeće. Bivši supružnici Meg i Jack White o glazbenom su raskidu obavijestili na svojoj web-stranici.

“The White Stripes više ne pripadaju Jacku i Meg. Oni pripadaju svima vama. Možete s njima činiti što želite. Ljepota je glazbe što može trajati vječno ako ljudi tako žele. Hvala vam na svemu što smo dijelili”, napisali su naglasivši da više neće snimati albume niti nastupati uživo.

U pomalo nejasnom obrazloženju razlaza napisali su da "nije riječ o razilaženju u umjetničkim idejama niti o nedostatku želje da nastave, kao ni o zdravstvenim razlozima, jer Meg i Jack su oboje zdravi", nego je razlog njihovu raskidu "milijarda razloga", a ponajviše "želja da se sačuva ono prelijepo i posebno u bendu i da tako ostane zauvijek".

The White Stripes osnovani su 1997. godine, a prvi album, nazvan jednostavno "The White Stripes", objavili su 1999. godine. Karakterističnom mješavinom bluesa, punka i countryja brzo su stekli velik krug fanova te hvalospjeve glazbene kritike.

Iako ih je na pozornici bilo samo dvoje, svojom energijom i talentom ostavljali su dojam kao da njihove pjesme svira čitav, mnogoljudni rock sastav. Bili su zgodni, mladi i zaljubljeni, pa su ih podjednako rado pratili  tračerski magazini i ozbiljni glazbeni časopisi.

O njihovu je radu prošle godine snimljen i dokumentarac "The White Stripes – Pod sjajnim bijelim sjevernim svjetlom", koji će se u Hrvatskoj uskoro premijerno prikazati na sedmom Zagreb Doxu.

Ključne riječi

Komentara 2

KU
kukuriku
18:33 04.02.2011.

pa cá se nisu \"raspàli\" pred 3 godine ??

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:24 11.02.2011.

cudno mislio sam da pripada diskografskoj kuci za koju su izdavali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije