PROMO

Raspisan natječaj za skladbe koje će se izvoditi na DKF-u 2011.

dubrovnik
Grgo Jelavić/PIXSELL
PR
Autor
PR članak
23.11.2010.
u 13:40

Međunarodna karnevalska kulturno-zabavna manifestacija

Na temelju članka 5. , 7., i 22. Statuta Udruge Dubrovnik Fest (Reg. Broj: 19001589), Direkcija Udruge Dubrovnik Fest na svojoj sjednici održanoj dana 8. studenog 2010. god. raspisala je sljedeći:

N A T J E Č A J

za skladbe koje će se izvoditi na Međunarodnoj karnevalskoj kulturno-zabavnoj manifestaciji DUBROVNIK KARNEVAL FEST 2011 (u daljnjem tekstu DKF), a koja će se održati u razdoblju od 4. veljače do 6. ožujka 2011. godine u Dubrovniku. Organizator DKF-a je Udruga Dubrovnik Fest, a Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika su generalni pokrovitelji.

Direkcija DKF-a donijela je sljedeće propozicije i kriterije za sudjelovanje na DKF-u:
1. Na DKF se mogu javiti autori skladbe i/ili teksta s jednom ili više pjesama.
2.  Pozivaju se tekstopisci da pošalju tekstove svojih pjesama u karnevalskom duhu, a koje tekstove će uglazbiti renomirani skladatelji, po odabiru Direkcije DKF-a.
3.  Autori se obvezuju jamčiti da nove skladbe nisu već ranije objavljene na nosaču zvuka.
4.  Skladbe moraju biti glazbeno i tekstualno u duhu tradicije karnevala i regije iz koje dolaze.
5.  Skladba prijavljena na natječaj ne smije biti duža od uobičajenih normi popularne glazbe (3-4 minute).
6.   Autorska djela koja se šalju na natječaj obvezno moraju sadržavati sve sljedeće elemente:
-   ime autora s potpisima autora (skladbu je moguće poslati i pod šifrom, s podacima o autoru navedenim i dostavljenim u zatvorenoj koverti sa svom ostalom dokumentacijom)
-   ime izvođača ili prijedlog izvođača (solist ili grupa)
-  demo-snimku na CD-u (snimljenu uz barem jedan harmonijski instrument) te melodijsku liniju s potpisanim tekstom i harmonijskim simbolima (akordima)
-  ime i prezime autora ili kontakt osobe, adresa, telefon, mobitel, e-mail ili web.
7.  Natječaj za izbor skladbi za izvođenje započinje danom objave u medijima, a završava na Božić, 25. prosinca 2010. godine.
8. O prispjelim skladbama odlučuje odabrana stručna komisija Direkcije u skladu s propozicijama Natječaja.
9. U roku o 15 dana od dana okončanja natječaja autorima ili kontakt osobama izabranih skladbi bit će odaslane obvijesti o izboru.
10  Slanjem radova na Natječaj autori i izvođači u cijelosti prenose na organizatora pravo na prvo izvođenje, radio i TV produkciju, web portale, bez naknade autoru, a sva ostala prava ostaju autorima i izvođačima sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima.
11. Autori i izvođači odabranih skladbi obvezni su sklopiti ugovore s organizatorom DKF-a, u roku od 15 dana, od dana primitka obavijesti navedene u točki 9. ovog natječaja.
12. Slanjem pjesme, autor garantira da je to njegova izvorna pjesma.
13. Autori se odriču prava na povrat natječajne dokumentacije te pristaju da sva natječajna dokumentacija ostane trajno u pismohrani organizatora.
14. Prijave sa skladbama i gore navedenom dokumentacijom se dostavljaju u zatvorenoj koverti, preporučenom poštom na sljedeću adresu: 

Dubrovnik Karneval Fest 2011
PUT OD REPUBLIKE 12,
20000 Dubrovnik
(za Natječaj)  

15. Autori i izvođači ovlašćuju organizatora za izdavanje te tiskanje i objavljivanje skladbi na nosaču zvuka, bez obveze organizatora da navedeno izvrši.

Sve obavijesti mogu se dobiti u Direkciji  na telefon 020 422 223 ili: od producenta glazbenog programa  Ante Skaramuca, prof.  GSM: 091/3331888; 099/3311188 e-mail: glazba@karnevalfest.hr   

Ante Tolj, predsjednik

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?