Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JULIEN TEMPLE

Redatelj Rolling Stonesa, Sex Pistolsa i Bowieja na Cinehillu

storyeditor/2024-06-17/Julien_Temple_Motovun_2.jpg
Motovun film festival
18.06.2024.
u 11:13

Uz dodjelu nagrade Maverick, festival će prikazati film "Shane MacGowan: Priča o pjevaču Poguesa" legendarnog redatelja rock-filmova i spotova Juliena Templea

Tek se na fakultetu, vidjevši filmove Jeana Vigoa, zaljubio u filmove, a danas je jedan od najznačajnijih veterana rock-dokumentarizma te dobitnik počasne nagrade Maverick za kinematografsku hrabrost i širenje granica filmskog izričaja koju dodjeljuje festival Cinehill (bivši Motovun).

Njegovo je ime Julien Temple, a ove će godine na Cinehillu predstaviti svoj film o nedavno preminulom glazbeniku s dosad neviđenim arhivskim snimkama – "Shane MacGowan: Priča o pjevaču Poguesa".

U Templeovu se životopisu neprestano nižu imena zvijezda kao što su The Clash, Rolling Stones, David Bowie, Neil Young, Judas Priest, Depeche Mode, pa čak i Whitney Houston i Janet Jackson, a njegova je karijera započela 70-ih godina kada je snimio film o Sex Pistolsima.

Pseudokomedijom iz 1980., "Velika rock'n'roll prijevara", a zatim dokumentarcima "Prljavština i bijes" te "Glastonbury" ostavio je neizbrisiv trag u filmskom i glazbenom svijetu, o kojem ćemo saznati više krajem srpnja na Cinehillu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije