Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omražene nagrade

Rudy Giuliani u novom "Boratu" pipkao novinarku pa dobio Zlatnu malinu

27.04.2021.
u 10:33

Nagrade Zlatna malina za najgora filmska ostvarenja dodijeljene su 41. put.

Nagrade Zlatna malina dodijeljene su 41. put u tradicionalnom terminu, dan prije dodjele Oscara. Nagrade za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini ovog puta prošle su u znaku Donalda Trumpa – čak dvoje vatrenih pristaša bivšeg američkog predsjednika nagrađeno je omraženim zlatnim kipićem.

Najgorim sporednim glumcem tako je proglašen Rudy Giuliani, nekadašnji gradonačelnik New Yorka i Trumpov osobni odvjetnik. Giuliani se, ne znajući, pojavio u novom filmu Sache Barona Cohena “Borat Subsequent Moviefilm”. Njegove nepristojne nasrtaje na lažnu novinarku koja ga je intervjuirala za potrebe filma zabilježile su skrivene kamere, a Cohen, odnosno Borat, prekinuo je neugodnu scenu, uletjevši u sobu vičući: “Ona ima samo 15 godina! Prestara je za tebe.”

Giuliani je tek kasnije doznao da je odigrao ulogu u novom “Boratu”, a bio je to još jedan udarac na njegovu ionako ne baš sjajnu reputaciju.

Nagradu za najgori film odnio je “Apsolutni dokaz”, film još jednog trumpovca, Mikea Lindella. Taj dokumentarac bavi se nedokazanim tvrdnjama o prijevari na američkim predsjedničkim izborima 2020., na kojima je pobijedio Joe Biden. A Lindell je također proglašen najgorim glumcem i to za “ulogu” u svom vlastitom filmu.

Najviše Zlatnih malina ove će godine kući ponijeti glazbenica Sia, čiji je debitantski film “Music” ispao pravi debakl. Australska kantautorica našla se pod paljbom kritičara zbog kontroverznog i upitnog načina prikazivanja osoba s autizmom. Sia se naknadno ispričala za svoje propuste, ali Zlatne maline svejedno su otišle u ruke glumica Kate Hudson i Maddie Ziegler, a jednu je dobila i sama Sia – za najgoru režiju.

Nagrada u kategoriji najgoreg remakea, plagijata ili nastavka dodijeljena je filmu “Dolittle”. Film o slavnom junaku dječje književnosti, doktoru Dolittleu koji može razgovarati sa životinjama, nije uspio spasiti ni Robert Downey Jr. u glavnoj ulozi. Najgorim filmskim scenarijem proglašen je onaj za poljski erotsko-romantični film “365 dana”.

Zlatne maline, kao komični pandan prestižnim Oscarima, dodjeljuju se od 1981. godine. Dobitnike bira oko 1000 članova zaklade Zlatna malina iz više od dvadeset zemalja svijeta, a zakladi se može priključiti svatko, uz simboličnu članarinu u iznosu od 40 dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije