Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ohio Players"

Dvojac iz The Black Keys ima odličan novi album

Menart
18.06.2024.
u 10:27

Na dvanaestom albumu u diskografiji The Black Keysa gostuju Beck i Noel Gallagher

The Black Keys  prvi put su na InMusicu nastupili prije točno deset godina. Novi album "Ohio Players" – nazvan prema poznatoj soul postavi, iako su i sami iz Akrona, Ohio, gdje su osnovani 2001., a otkud je i Chrissie Hynde iz Pretendersa – četvrti je od kad su posljednji put bili kod nas, a ukupno dvanaesti u diskografiji.

Od te 2014., kad su zadnji put surađivali s producentom Danger Mouseom na albumu "Turn Blue", trebalo im je pet godina do idućeg "Let's Rock", nakon kojeg su ubrzo stigli album obrada "Delta Kream" 2021. i "Dropout Boogie" godinu kasnije. Na "Ohio Players" producent je još jedan bivši gost INmusica Beck, koji je svoju transžanrovsku logiku dodao i albumu "Ohio Players", a ujedno je i koautor sedam od četrnaest pjesama.

Daleko od toga da i sami Dan Auerbach na gitari i vokalima i bubnjar Patrick Carney odavno nisu bili skloni prelasku žanrovskih granica. Dapače, kad sam ih prvi put gledao uživo u dvorani Heineken Music Hall u Amsterdamu 2011. na turneji njihova prijelomnog albuma "El Camino", bilo je to prvi put da su na koncertima formatu dvojca dodali basista i klavijaturista kako bi još jače isprofilirali sudar soula i funka s garažnim blues-rockom. 

Ali, samo u nekoliko pjesama u sredini koncerta, jer, ostatak je bio rezerviran za poznatu tutnjavu dueta Auerbach/Carney. Samo njih dvojica sposobna su izvesti sve što treba, a uz dodatak Becka, na "Ohio Players" pojavljuju se Noel Gallagher s vokalima (supotpisuje pjesme "You'll Pay""Only Love Matters" i "On the Game" u kojoj svira solo gitaru), reperi Lil Noid i Juicy J u pjesmama "Candy and Her Friends" i "Paper Crown" i Greg Cartwright iz Reigning Sound u "Please Me (Till I'm Satisfied)" i "Read Em and Weep" koje i supotpisuje. William Bellov soul standard "I Forgot to Be Your Lover" nedavno je obradio Bruce Springsteen na albumu "Only the Strong Survive", a sada i The Black Keys, a oboje se čvrsto i dosljedno drže slavnog predloška.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije