Laureati

The Tree Of Life s Bradom Pittom osvojio Zlatnu palmu u Cannesu

brad pitt
pixsell
22.05.2011.
u 23:22

Grand Prix su podijelili filmovi “Bilo jednom davno u Anadoliji” i "The Kid With a Bike”

Svečanom dodjelom nagrada završen je filmski festival u Cannesu. Žiri na čelu s Robertom DeNirom dodijelio je Zlatnu palmu filmu “The Tree of Life” Terrencea Malicka s Bradom Pittom i Seanom Pennom u glavnim ulogama.

Grand Prix su podijelili turski film “Bilo jednom davno u Anadoliji” Nurija Bilgea Ceylana i belgijski film “The Kid With a Bike” braće Dardenne.

Nagradu za najboljeg redatelja dobio je Nicolas Winding Refn za film “Drive”, nagradu za najbolji scenarij Joseph Cedar za “Hearat Shulayim”, najboljom glumicom proglašena je Kirsten Dunst (Von Trierova “Melancholia”), a najbolji glumac je Jean Dujardin (u filmu “The Artist”).

Nagradu žirija dobio je film "Polisse" Francuskinje Maiwenn. Zlatnu kameru koja se dodjeljuje za najbolji debitantski film dobio je Argentinac Pablo Giorgelli za "Las acacias".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije