KLAVIR

U Varaždinu obnovljen Hammerklavier iz 1800. godine

publika
07.12.2009.
u 13:08

U utorak će u varaždinskoj palači Sermage biti predstavljen obnovljeni vrijedan stari klavir Hammerklavier nastao oko 1800. godine u radionici bečkoga graditelja Michaela Rosenberga.

U utorak će u varaždinskoj palači Sermage biti predstavljen obnovljeni vrijedan stari klavir Hammerklavier (klavir s batićima) nastao oko 1800. godine u radionici bečkoga graditelja Michaela Rosenberga i u vlasništu varaždinskoga Gradskog muzeja.

Zahtjevnu restauraciju obavili su stručnjaci zagrebačkoga specijaliziranog atelijera Heferer. Obnova je, navodi muzikologinja Bosiljka Perić Kempf, značajna ne samo s aspekta glazbene povijesti nego će doprinijeti i njegovanju stila autentične interpretacije klavirske i komorne glazbe kasnoga 18. stoljeća.

U sklopu predstavljanja Camerata Garestin i čembalist i pijanist Krešimir Lazar s gostima će prirediti prigodni koncert djela Haydna, Mozarta, Händela i Clementija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije