OPROŠTAJNA TURNEJA

Umberto Tozzi: Sretan sam što se vraćam u Hrvatsku!

Exclusif - Umberto Tozzi annonce sa dernière tournée de sa carrière lors d'une conférence de presse à l’Olympia à Paris
Foto: Jack Tribeca / Bestimage/BESTIMA
1/3
27.08.2024.
u 15:20

"Proveo dvije godine u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Obećao sam sebi da, ako preživim, ću napraviti sve stvari koje dosad nisam uspio. Prva turneja koju sam napravio bila je 80-ih godina, dakle već dugo vremena sam na turnejama po svijetu. "

Jedan od najpoznatijih talijanskih glazbenika sa svjetskom karijerom Umberto Tozzi  u sklopu velike oproštajne turneje “L'ultima notte rosa” stiže i u Hrvatsku; 31. kolovoza nastupit će u Istri, točnije u vrsarskom kamenolomu Montraker, a samo dan kasnije, 1. rujna u Opatiji, na Ljetnoj pozornici.

“Sretan sam što se vraćam u Hrvatsku nakon dugo vremena, sretan sam što mogu ponovno pjevati sa svojom publikom. Proveo dvije godine u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Obećao sam sebi da, ako preživim, ću napraviti sve stvari koje dosad nisam uspio. Prva turneja koju sam napravio bila je 80-ih godina, dakle već dugo vremena sam na turnejama po svijetu.  Nikada nisam stao, nikada se nisam zaustavio, jednostavno zato što sam imao privilegiju biti cijenjen u mnogim zemljama svijeta i zbog toga se vraćam s ovim predivnim posljednjim konceptom, jer želim na neki način uzvratiti svu ljubav koju sam dobio od publike” rekao je Tozzi koji se trenutno nalazi usred oproštajne turneje koja je krenula 20. lipnja u Rimu, a u sklopu koje će posjetiti Francusku, Njemačku, Švicarsku, Hrvatsku, Austriju, Sjedinjene Američke Države, Kanadu, Francusku…

Umberto Tozzi, talijanski pjevač i tekstopisac rođen je 4. ožujka 1952. godine u Torinu, Italija. Tozzi je postao poznat širom svijeta zahvaljujući svojim nezaboravnim hitovima i impresivnoj karijeri koja je trajala više od četiri desetljeća.Njegova glazbena karijera započela je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ali je postao svjetski poznat 1977. godine sa pjesmom "Ti amo", koja je postala veliki hit i ostala na vrhu talijanskih top lista čak sedam mjeseci. Ova pjesma osvojila je srca publike diljem Europe te osvojila i neka tržišta u Americi i Australiji, posebno u diskotekama.

VEZANI ČLANCI: 

Tozzi je nastavio graditi svoju karijeru i tijekom osamdesetih godina postigao je još veći uspjeh. Osvojio je Sanremo Music Festival 1987. godine s pjesmom "Si può dare di più", koju je izveo u suradnji s Giannijem Morandijem i Enricom Ruggerijem. Također je sudjelovao na Eurosongu iste godine s pjesmom "Gente Di Mare", koju je izveo s Rafom, osvojivši treće mjesto.

Tijekom devedesetih godina, Tozzi je nastavio snimati glazbu, a njegovi su hitovi uključivali pjesme poput "Gli altri siamo noi", album "Equivocando", "Il grido" i "Aria e cielo". Objavio je i kompilaciju najvećih hitova nazvanu "Le mie canzoni". U novom tisućljeću, Tozzi je nastavio nastupati i snimati glazbu. Sudjelovao je na Sanremo Music Festivalu 2000. i 2005. godine te je objavio još jednu uspješnu kompilaciju najvećih hitova. Njegova glazba i dalje su bila popularna diljem svijeta, a ukupno je prodao više od 32 milijuna primjeraka svojih albuma.

Umberto Tozzi ostaje važno ime talijanske glazbene scene, čije su pjesme voljene i prepoznate diljem svijeta.  Ulaznice za koncerte u Opatiji i Vrsaru možete pronaći us sustavu i prodajnim mjestima Eventima.

>>> FOTO Veličanstveni prizori iz Dugopolja! Marko Perković Thompson bacio publiku u trans

Exclusif - Umberto Tozzi annonce sa dernière tournée de sa carrière lors d'une conférence de presse à l’Olympia à Paris
1/83
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije