HNK Split

Unatoč prigovorima o nelegalnosti Kazališno vijeće otvara prijave

duško mucalo
Ivana Ivanović/PIXSELL
04.07.2012.
u 15:00

U fotelju prvog čovjeka HNK Split žele zasjesti Tonči Bilić, dirigent splitskih korijena sa zagrebačkom adresom, violinistica splitskog teatra Majda Goluža, ali i aktualani v. d. intendant Duško Mucalo

Unatoč tvrdnji v. d. intendanta Duška Mucala, ali i Radničkog vijeća splitskog teatra koji naglašavaju da je Kazališno vijeće nelegalno raspisalo natječaj za intendanta jer nema petog člana, Kazališno vijeće HNK Split na današnjoj sjednici (četvrtak) otvorit će prijave pristigle na peti po redu javni natječaj. U fotelju prvog čovjeka HNK Split žele zasjesti Tonči Bilić, dirigent splitskih korijena sa zagrebačkom adresom, violinistica splitskog teatra Majda Goluža, ali i aktualani v. d. intendant Duško Mucalo kojeg su dva ministra kulture odbila imenovati na tu dužnost.

Mucalu funkcija vršitelja dužnosti istječe u listopadu ove godine, a peti član Kazališnog vijeća prema preporuci Grada Splita trebao bi biti dr. Joško Belamarić. On, međutim, ne može biti imenovan bez "zelenog svjetla" vijećnika splitskog Gradskog vijeća. Kad će se ono sastati, još uvijek nije poznato. Iz Kazališnog vijeća poručuju da nisu nelegalno raspisali natječaj zbog toga što nemaju petog člana i kako su dobili pozitivno mišljenje pravnika gradskih službi i Ministarstva kulture. Radničko vijeće HNK Split tvrdi da se Kazališno vijeće bez petog člana nije smjelo ni konstituirati, a kamoli raspisivati natječaj za intendanta. Radničko vijeće traži neopozivu ostavku dogradonačelnice Anđelke Visković, predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić i zamjenika ministrice kulture dr. Berislava Šipuša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije