Pitala za savjet

33-godišnjakinja: 'Ja sad želim dijete, a suprug misli da trebamo čekati još par godina...'

Shuttershock
29.03.2022.
u 15:30

Ne vidim zašto bi čekala još nekoliko godina jer mi se bliži 35. i već sam imala bebu u 20.ima, napisala je.

Imam 34 godine i kćerku iz prvog braka, a sad sam u braku skoro dvije. Suprug i ja smo zajedno četiri godine, a kad sam ga tek upoznala jasno je rekao da želi dijete, a ja tada nisam krila da o tome još ne razmišljam, napisala je anonimna žena psihoterapeutkinji i Mirror kolumnistici Coleen.

Nakon dvadesetih provedenih uz bebu, tridesete je godine, kaže, bilo lijepo provesti zabavljajući se, no sad misli da je vrijeme za dijete pa mu je to i predložila, da pokušaju sad kad je uklonila spiralu.

Trudnice imaju zaista čudnovate želje, jedu nezdravu hranu, kredu...

1/9

- Sada pak on kaže da želi pričekati nekoliko godina jer nismo toliko financijski sigurni koliko želi da budemo; još nismo kupili kuću i moramo otplatiti kredite za vjenčanje i auto... Mislite li da bismo trebali čekati? - pitala je.

Ona, dodaje, ne vidim zašto bi čekala još nekoliko godina jer joj se bliži 35, a kako je mlada već jednom neplanirano dobila bebu, zna da kad rodi neće ništa biti savršeno kako je zamišljala prije rođenja djeteta...

- Nedavno smo imali nezaštićeni spolni odnos za koji se on nije zabrinuo, rekavši da će biti zadovoljan ako se slučajno dogodi, ali u suprotnom bismo trebali pričekati. Kako doći do kompromisa i odlučiti što učiniti? - pitala je.

- Oboje zvučite vrlo zbunjeno što želite i kada! U početku je želio bebu, ali vi ne, a sada se sve promijenilo... - odgovorila je Collen koja kaže da ne postoji "pravo vrijeme" za rođenje djeteta; inače bi svi čekali da život bude savršen, a bebe se nikada ne bi rađale...

- Važno je samo da se slažete oko toga što želite! - naglasila je. "Ako sada zatrudnite, hoće li vam on na kraju zamjeriti zbog dodatnog financijskog pritiska? Hoćete li vi njemu zamjerati što vam nije pružio podršku dok ste vi bili spremni staviti svoju karijeru na čekanje? Možda je pravo pitanje, želite li uopće bebu?".

Za početak, savjetuje, uzmite komad papira i napišete prednosti i nedostatke sada i za nekoliko godina; to će vam pomoći da dođete do odluke oko koje se oboje možete složiti.

Liječnica pokazala kako bi trudnice trebale nositi sigurnosni pojas u automobilu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:35 30.03.2022.

Kad treba cekati 40

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije